DNŠ Mura se je z začetkom februarja pridružil Matjaž Jakopič, ki bo sodeloval kot strokovni sodelavec pri novem projektu, s katerim se bo Mura skušala vrniti med najboljše klube v državi. Dosedanji rezultati njegovega dela so bili v vseh sredinah, kjer je deloval, zelo uspešni, predvsem pa dolgoročni. Temeljili so na delu in učenju ter poštenih medsebojnih odnosih in prijateljstvu. Prav iz tega vidika vidi v Prekmurju nov izziv, potem ko je pred 10 leti majhen ljubljanski klub NK Factor pripeljal v 1. SNL (kasneje NK Interblock), v zadnjih petih letih pa deloval kot sekretar v NK Bravo, ki se je prav tako uveljavil v slovenskem mladinskem nogometu, sedaj pa so postavljeni vsi pogoji za vzpon članske ekipe v 2. SNL.

 

Matjaž Jakopič je bil 12 let vodja tehničnega sektorja pri NZS, pred tem pa tudi inštruktor MNZ, selektor mladinske reprezentance, trener v drugi in prvi SNL, kar 10 let pa je vodil tudi Nogometno šolo Braneta Oblaka. S svojim znanjem in izkušnjami ter poznavanjem razmer bo pomagal klubu predvsem na strokovnem področju. Pri tem se zaveda pomembnosti kolektivnega dela in sodelovanja okolja. Prepričan je, da novo vodstvo DNŠ Mure zagotavlja pogoje za uspešno delo, za uspešen rezultat pa je potrebno trdo in strokovno delo, ki bo dolgoročno naravnano in dajalo možnost uveljavljanja predvsem mladim igralcem iz Prekmurja. Zato bo Matjaž po svojih zmožnostih in znanju pomagal trenerjem in športnemu direktorju pri njihovem delu in razvoju. Glavna naloga pa bo vzpostavitev kvalitetne nogometne šole. Pogled vseh mora biti usmerjen naprej, pri tem pa mora biti organizacija kluba podrejena nogometnemu razvoju in napredku.

 

Napredek in postavljeni cilji pa se lahko zagotovijo samo s skupnimi močmi, delom in sodelovanjem – tako na igrišču kot v okolju.

Značke novice