Mura je odlično krenila v nadaljevanje sezone. Naši fantje so na prvih dveh tekmah zabeležili prepričljivi zmagi proti Rakičanu in Čardi iz Martjancev. V oči takoj pade izrazita pozitivna gol razlika. Muraši so namreč do sedaj zabili že 62 zadetkov. Samo na zadnjih dveh tekmah pa 11 zadetkov. Velik delež pri tej statistiki nosi Amadej Maroša, ki je zabil že 17 zadetkov. Na žalost bo tekmo proti Polani izpustil zaradi štirih rumenih kartonov. Enaka usoda je doletela tudi Mitjo Reška, ki ima prav tako prepoved nastopa v tem krogu.

 

V kader Mure se vrača Rok Zorko, ki je izpustil prejšnjo tekmo v Martjancih. Trenerju Mure Zlatku Gaborju pa še zmeraj ne bo na voljo Kevin Toth, ki še ni pripravljen za igro. V kadru Mure ne bo Kevina Poredoša, ki ni več član Mure. Igralec se je odločil, da bo svojo srečo iskal drugje.

 

V vrstah Polane bo tekmo izpustil Teo Kapun Horvat, ki je tudi nabral štiri rumene kartone. Polana je v nadaljevanje sezone krenila z neodločenim izidom v Kuzmi in zmago na domači tekmi proti Turnišču. Polana trenutno na prvenstveni lestvici zaseda 9. mesto. Podobno kot v prejšnji sezoni bo tudi tokrat največjo nevarnost za Murino obrambo predstavljal Samo Žalik, ki je daleč najboljši strelec moštva z 9 zadetki.

 

Moštvi sta se jeseni udarili v Veliki Polani, kjer so bili črno-beli boljši z 1:4. V prejšnji sezoni je Mura dobila domačo tekmo s 4:0. Gostovanje v Veliki Polani pa se je končalo brez zmagovalca 1:1.

 

Za Muro je to zadnja tekma pred dvema derbijema v Lendavi proti Nafti in doma proti Beltincem.

 

Vabljeni na Fazanerijo!

Značke novice