Prekmurski derbi v Lendavi je na tribune privabil več kot 1000 navijačev. Za dobro vzdušje sta poskrbeli tudi navijaški skupini obeh klubov. Na igrišču pa smo spremljali zelo trdo tekmo z redkimi priložnostmi. Borbenosti fantom ne moremo očitati, a v igri je bilo preveč napak. Po eni takih na sredini igrišča so domačini prišli do edinega zadetka na tekmi. Domačini so na sredini igrišča prestregli podajo Murašev in krenili v napad. Napadalec Nafte je po tleh ustrelil proti daljšemu kotu vrat Mure. Aleš Luk je žogo malenkost preusmeril, ampak točno na noge Nikoli Tomašeku, ki je brez večjih težav žogo poslal v prazen gol.

 

V prvem polčasu smo sicer spremljali izenačeno igro z redkimi priložnostmi. Domačini so bili najbolj nevarni iz prostih strelov, ki jih je kot po pravilu odlično izvajal Luka Bobičanec. Edino priložnost Mure v prvem polčasu je zapravil Nikola Tompa, ki je prišel do žoge na robu kazenskega prostora in močno streljal iz voleja, ampak žoga je zletela preko domačih vrat.

 

Nafta 1903 : NŠ Mura 1:0 (0:0)

 

V drugem polčasu je takoj na začetku padel edini zadetek na tekmi. Po vodilnem zadetku se je Nafta povlekla na svojo polovico in branila minimalno vodstvo. Mura je prevzela pobudo, ampak Muraši so zelo težko prihajali do priložnosti. Dve lepi sta se našim fantom vseeno ponudili, a ju niso uspeli realizirati. Prva priložnost za izenačenje je zapravil Klemen Pucko. Po lepi podaji Jana Šuše je prišel na 5. metrih do strela z glavo, ampak žoga je zadela le zunanjo stran mreže. Še lepšo priložnost je zapravil Patrik Raduha. Po podaji Leona Šeruga se je tudi on znašel povsem sam na 5. metrih od vrat. Žoga mu je padla na nogo, a jo je poslal preko gola.

 

To pa je bilo praktično vse kar smo videli na tej tekmi s strani Mure. V igri je bilo enostavno preveč tehničnih napak, da bi si naši fantje uspeli pripraviti več priložnosti za dosego zadetka.

 

 

Značke novice