Črno-beli bodo spomladanski del sezone pričeli v nedeljo, 11. marca 2018 ob 12:30 uri na Fazaneriji s tekmo proti ljubljanski Iliriji 1911. Muraši imajo po jesenskem delu sezone na vrhu prvenstvene lestvice 7 točk prednosti pred Dravo s Ptuja. Ekipa je med zimskim premorom doživela nekaj sprememb. V Muro se je vrnil Matic Maruško, konkurenco sta zaostrila Luka Šušnjara in vratar Kristjan Matošević, ki sta jeseni nastopala v dresih Celja oziroma Domžal. Črno-bele pa so zapustili Niko Kisilak, Mihael Karas in Saša Celec. Muraši so sklepni del zimskih priprav opravili v turški Antalyji, kjer so odigrali tudi tri pripravljalne tekme.  

 

Nasprotnik Mure na prvi spomladanski tekmi bo ljubljanska Ilirija, ki ima za sabo slabo jesen. Ljubljančani so priprave na nadaljevanje sezone pričeli prvi med drugoligaši in že to jasno kaže, da želijo spomladi poseči višje. Tudi pri Iliriji je prišlo do nekaj sprememb. Ljubljančani so močnejši za povratnika Žigo Anželja, iz Maribora je na posojo prišel Medin Bajrami. Novinci so še Miha Vidmar, Miha Kačar in Toni Šušković. Verjetno najbolj zveneča okrepitev Ilirije pred nadaljevanjem sezone je Bojan Prašnikar, ki bo pomagal kot svetovalec.  

 

Jesenska tekma v Ljubljani se je končala z minimalno zmago črno-belih z 0:1. Za zmago Mure je edini gol na tekmi v 63. minuti zabil Amadej Maroša. Šlo je za zelo težko tekmo, ki pa so jo muraši uspeli obrniti v svojo prid.

 

Srečno Mura!

Značke novice