Tudi drugo gostovanje Mure v tekoči sezoni Prve Lige Telekom Slovenije v Velenju se je končalo klavrno, saj so tudi to tekmo dobili domačini z 1:0. Muraši nikakor niso našli pravih rešitev, da bi zabili gol. Še najbližje so bili črno-beli zadetku že v 9. minuti, ko se je po podaji Nina Koutra zatresla prečka Rudarja.

 

Mura je tekmo odigrala v postavi: Obradović (vratar), Kous, Maruško, Peričić, Šturm, Kozar (od 78. Ćerimagić), Lorbek, Maroša (od 62. Horvat), Kouter, Karničnik (od 73. Bobičanec) in Sirk.

 

V prvem polčasu zadetka nismo videli, saj sta se moštvi bolj kot doseganju zadetkov osredotočili na obrambo. Še najbolj razburljivo je bilo v 20. minuti, ko je David Kašnik storil prekršek nad prodirajočim Žanom Karničnikom, a je sodnik namesto drugega rumenega kartona Kašniku le tega na začudenje pristašev črno-belih pokazal Marku Ćosiću.

 

V drugi polčas so nekoliko pogumneje krenili črno-beli, ampak so bili izjemno neučinkoviti. Kazen je prišla v 76. minuti, ko so domačini po lepi akciji prišli do vodstva in kot se je izkazalo do zmagovitega zadetka. Z voleja je lepo zadel Aljaž Krefl. Muraši so v nadaljevanju krenili v popolno ofenzivo, ampak brez uspeha. Končalo se je z zmago Rudarja, ki je s tem še bolj zaostril borbo za obstanek.

 

V naslednjem krogu v soboto, 16. marca 2019 ob 17. uri na Fazanerijo prihajajo zadnjeuvrščeni Krčani.

 

Rudar Velenje : Mura 1:0 (0:0)

 

Povzetek tekme:

 

Značke novice