Muraši se včeraj v Bakovcih niso izkazali. Slabi zaključki akcij so botrovali le neodločenemu izidu in velikemu razočaranju črno belih navijačev ob koncu tekme.

 

Muraši so sicer tekmo pričeli dobro in si v prvih 10. minutah pripravili nekaj lepih situacij za dosego zadetka, ampak že takoj je bilo opazno, da napadalci niso pri stvari. Najlepšo priložnost so Muraši zapravili v 5. minuti, ko je proti vratarju domačih stekel Saša Lalović. Domačini so žogo uspeli odbiti. Do nje je na desetih metrih prišel Niki Slana, ki pa jo je poslal preko vrat.

 

Mura je narekovala ritem igre in bila praktično celi čas pri žogi. Med najbolj aktivnimi je bil Klemen Pucko, ki je lepo prodiral po levi strani. V 26. minuti je še enkrat več ušel domačim branilcem in lepo podal proti vratom. Žoga je na drugi strani prišla do Mihaela Karasa,  ki je poskusil s strelom, ampak premalo natančno in domači vratar je žogo odbil v kot.

 

V 32. minuti je sledila kazen za neučinkovitost Mure. Leon Šeruga se je ob dolgi podaji gostov odločil, da bo žogo s prsmi vrnil do svojega vratarja, ampak na žalost je to storil slabo in idealno zaposlil Alena Žida, ki je podarjeno izkoristil in žogo poslal v gol.  

 

Do konca prvega polčasa smo videli še eno lepo priložnost na strani Mure. Obrambi domačinov je ušel Mihael Karas, ampak se je namesto strela odločil za podajo na drugo vratnico, kjer pa so domačini žogo v zadnjem trenutku uspeli odbiti v kot. Po prvem polčasu so bili v vodstvu domači z 1:0.

 

Statistične podrobnosti s tekme

 

V drugi polčasa so Muraši krenili še bolj ofenzivno. Šiška je zamenjal Atanasov. Muraši so spet diktirali igro, ampak ponovno je bilo v igri preveč napak v zaključkih akcij. Zapravljene priložnosti so si sledile kot po tekočem traku.

 

Najlepšo priložnost je v 70. minuti zapravil Nikola Tompa, ki se je prebil pred vratarja domačinov, ampak zadel le desno vratnico. Ofenziva Mure se je stopnjevala in v 84. minuti so Muraši le uspeli zadeti. Visoka žoga je prišla do Nikole Tompa, ki je z voleja zadel v desni zgornji kot vrat Bakovcev.

 

Mura se ni zadovoljila z neodločenim izidom in je krenila še po zmagoviti zadetek. V zaključku tekme so si Muraši pripravili še nekaj priložnosti, ampak spet se niso izkazali v zaključkih akcij. Dve zelo lepi priložnosti je zapravil Saša Lalović. Prvič je neoviran z glavo preko vrat streljal iz kakšnih 8 metrov. Drugič pa se je na 5 metrih od vrat prebil pred domačega vratarja, ampak je močno streljal direktno v njega in priložnost je splavala po vodi.

 

Sodnik je odpiskal konec tekme in domači so pričeli slaviti veliko točko. Navijači črno belih pa so ponovno razočarani zapuščali tekmo.

 

ŠNK Bakovci : NŠ Mura 1:1 (1:0)

Strelec za Muro: Nikola Tompa

Značke novice