Muraši so se po senzacionalni izločitvi Gorice v 1. krogu Pokala Slovenije včeraj na Fazaneriji pomerili s še enim prvoligašem. Na žalost je bilo Celje tokrat previsoka ovira.

 

Celjani so takoj na začetku tekme prevzeli pobudo in si ustvarili nekaj priložnosti, ampak niso uspeli zadeti. Muraši so prežali na protinapade, a ob zbrani obrambi gostov, ki ji je poveljeval stari znanec Murinih navijačev Jure Travner, si naši fantje niso uspeli priigrati pravih priložnosti. Ravno Jure Travner pa je načel Murino mrežo. V 35. minuti se je prikradel pred Murina vrata in rutinirano pospravil žogo v gol.

 

Muraši se še niso dobro pobrali že je bilo 0:2. V 44. minuti je prosti strel izvajal Blaž Vrhovec. Ob tem je v kazenskem prostoru Mure nerodno posredoval Kevin Poredoš, ki je žogo preusmeril v lasten gol. Z izidom 0:2 se je tudi končal prvi polčas. Muraši si v prvem delu tekme niso priigrali prave priložnosti.

 

Statistične podrobnosti s tekme.

 

V drugem delu tekme na igrišču ista slika. Celjani so prevzeli pobudo. Vse bolj je do izraza prihajala predvsem razlika v fizični pripravljenosti, saj so naši fantje izgledali popolnoma izmučeni. Celjani so še naprej napadali in v 58. minuti so uspeli zadeti še enkrat. Žogo je lepo v kazenskem prostoru sprejel Ivan Firer, ki je močno meril v daljši vratarjev kot in neubranljivo zadel.

 

Po vodstvu Celja s 0:3 se je igra nekoliko umirila. Do nekaj polpriložnosti so prišli tudi Muraši, a so bili v zaključkih premalo natančni. Na drugi strani pa so Celjani stresli tudi vratnico. Nekajkrat pa se je izkazal še vratar Aleš Luk.

 

Na koncu torej zaslužena zmaga Celja. Naši fantje pa so zagotovo pridobili nekaj izkušenj za prihodnost. Po drugi strani pa se je s to tekmo zaključuje tudi naporen ritem tekme, saj so naši igralci v zadnjih tednih praktično konstantno igrali v ritmu vikend – sreda. 

Značke novice