Mura je povedla že v samem začetku tekme. Po odlični podaji v prazen prostor se je v 12. minuti sam pred gostujočim vratarjem znašel Amadej Maroša in ga rutinirano premagal. V 35. minuti se je Amadej Maroša še enkrat znašel v idealni priložnosti, ampak je zadel le prečko. Žoga se je pravzaprav kar dvakrat odbila od prečke. Prvi polčas se je končal z minimalnim vodstvom Mure 1:0. Muraši so sicer celoten polčas prevladovali in si pripravili obilico lepih priložnosti.

 

Tudi v drugem polčasu so črno-beli takoj pritisnili proti vratom gostov. Muraši so vodstvo na 2:0 povišali v 75. minuti, ko je po levi strani v kazenski prostor prodrl Klemen Pucko, ki je poslal močan predložek pred vrata gostov. Tam je žoga presenetila gostujočega vratarja in končala v golu. Naši fantje so prevladovali skozi celotno tekmo in na koncu zasluženo slavili z 2:0. Glede na število priložnosti jo je Ilirija še dobro odnesla. Ljubljančani so skozi celotno tekmo zapretili le dvakrat. V 59. minuti so po napaki Pucka v obrambi zadeli zunanji del vratnice. Nekaj minut kasneje so po protinapadu poskušali še s strelom z glavo, ampak Kristjan Matošević s tem strelom ni imel večjih težav.

 

Mura je z novo zmago vsaj začasno svojo prednost na vrhu drugoligaške lestvice povišala na 10 točk. Drava bo zaostalo tekmo proti Fužinarju odigrala v sredo. Črno-beli bodo naslednjo tekmo odigrali v soboto, 17. marca 2018 ob 12:30 uri v Rogaški Slatini proti domači Rogaški.

 

Mura : Iliirija 1911 2:0 (1:0)

Strelca za Muro: Amadej Maroša in Klemen Pucko.

 

Za Muro so igrali: Matošević (vratar), Karničnik, Kurbus, Žiger, Pucko, Kozar, Lorbek, Kouter, Maroša (Šušnjara 67'), Bobičanec (Kous 88') in Sirk (Vaš 82').

 

Posnetek tekme:

 

Značke novice