Črno-beli so odigrali že peto pripravljalno tekmo pred novo sezono in vknjižili še četrto zmago. Z 0:2 so v Beltincih premagali domačega drugoligaša. Oba zadetka za Muro je dosegel Mihael Rebernik. Prvič je bil natančen v 32. minuti po lepi podaji Klemna Pucka.  Drugič pa je zadel v 55. minuti, ko je lepo z voleja udaril v bližnji vratarjev kot. Muraši so sicer prevladovali skozi celo tekmo in si pripravili kopico priložnosti, ampak realizacija ni bila na najvišji možni ravni. Alen Kozar je med drugim zapravil tudi enajstmetrovko.

 

Za Muro so tekmo pričeli: Kristjan Matošević (vratar), Klemen Pucko, Siyar Kepir, Borut Lukač, Žan Karničnik, Nik Lorbek, Alen Kozar, Tomi Horvat, Mihael Rebernik, Sebastjan Šlak in Rok Sirk.

 

Ob polčasu je pri Muri prišlo do dveh menjav. Namesto Kepirja je v igro vstopil Dejan Kurbus, namesto Kozarja pa Luka Sočič. V 61. minuti namesto Pucka v igri Klemen Šturm. V 73. minuti je prišlo do pet menjav v ekipi Mure. Namesto Sirka, Šlaka, Horvata, Lukača in Karničnika so vstopili Amadej Maroša, Luka Šušnjara, Nino Kouter, Aleksandar Bošković in Žiga Kous. V 79. minuti sta priložnost za igro namesto Rebernika in Lorbka dobila še Luka Bobičanec in Matic Maruško.

 

Tekma se je končala z zasluženo zmago Mure z 0:2. Naslednjo pripravljalno tekmo bodo črno-beli odigrali v soboto, ko se bodo pomerili s hrvaškim prvoligašem NK Rudeš (kraj in čas tekme še nista znana, bo pa verjetno tekma zaprta za javnost).

 

Beltinci : Mura 0:2 (0:1)

Strelec: Mihael Rebernik 2x.

 

Posnetek tekme:

 

Značke novice