Najprej je vodstvo kluba članom predstavilo opravljeno delo v letu 2015. Vodstvo je v jesenskem delu uspelo stabilizirati klub in zagotoviti transparentno poslovanje. V veliki meri so bili sanirani dolgovi društva. Del dolgov bo saniran še v prvi polovici leta 2016. Vodstvo je zelo zadovoljno, da se je v zadnjih mesecih bistveno povečalo število nogometašev v mlajših selekcijah. Trenutno se številka giblje okrog 180 mladih nogometašev. Tudi klima okrog kluba se izboljšuje, kar je opazno tudi pri vse večjem številu sponzorjev kluba.

 

Predstavljeno je bilo tudi finančno poročilo, kjer je razvidno, da je DNŠ Mura leto 2015 zaključila z minimalnim dobičkom. Prihodkov je bilo 183.653,73 €, odhodkov pa  183.378,18 €. Na prihodkovni strani je največ sponzorskih sredstev 61.347,00 €, vadnine so prispevale 25.722,02 €, prodaja vstopnic pa 23.936,00 €. Na odhodkovni strani je največja postavka kilometrina 55.976,80 €, sledijo plače zaposlenih 20.461,39 €, stroški izvajanja programov 18.855,62 € itd. Finančno poročilo bo sicer v celoti dostopno tudi na AJPES-u.

 

Sledila je predstavitev programov dela in ciljev za leto 2016. Kar se tiče članskega moštva je še zmeraj glavni cilj vrh lestvice in napredovanje v 2. SNL. Nadaljevala se bo tudi selekcija znotraj moštva in dodatne okrepitve v poletnem prestopnem roku.

 

Glavni cilj v mlajših selekcijah je uvrstitev selekcije U15 v 1. SNL vzhod U15. Želja je tudi izboljšati sodelovanje z ostalimi pomurskimi klubi, povečati število otrok v mlajših selekcijah na vsaj 200 igralcev, okrepiti selekciji U17 in U19 ter izboljšati sodelovanje s srednjimi šolami, da bi uvedli tudi treninge dopoldan.

 

Kar se tiče infrastrukture so cilji za leto 2016:

  • -    rekonstrukcija slačilnic po UEFA standardih;
  • -    vzdrževanje in delna sanacija glavnega in pomožnega igrišča;
  • -    montaža fiksnega šanka pri vhodu na tribune;
  • -    ureditev zaščitnih mrež, okolice in golov na grbavici;
  • -    zagotoviti spremembo OPPN za gradnjo reflektorjev na stadionu;
  • -    ureditev slačilnic za mlajše selekcije v prvem nadstropju.

 

Prišlo je tudi do nekaj sprememb v vodstvu kluba. Kot predstavnik Mestne občine Murska Sobota se je obstoječemu Upravnemu odboru (UO) pridružil Stanko Prelec. Razrešena je bila dosedanja Disciplinska komisija (DK) v sestavi Stanko Jug, Stanko Sedonja in Robert Seršen. Po novem bodo Disciplinsko komisijo (DK) sestavljali Rihard Ficko, Marjan Špilak in Miran Rantaša.

 

Značke novice