V nedeljo, 13. maja 2018 ob 17. uri se bo Mura v 28. krogu 2. SNL na Fazaneriji pomerila s Taborjem iz Sežane. Jesensko tekmo v Sežani so po velikem boju z 0:1 dobili naši fantje. Mož odločitve je bil Alen Kozar, ki je uspešno izvedel 11-metrovko. Na izredno napeti tekmi sta padla tudi dva rdeča kartona. Na strani domačih je pordečel Rok Požrl, na strani Mure pa je tekmo predčasno končal Arpad Vaš. Podobno napeto tekmo gre pričakovati tudi tokrat.

 

Sežančani sicer že nekaj krogov ne poznajo poraza. Na zadnji tekmi so remizirali s ptujsko Dravo (1:1). Pred tem pa so kar s 4:1 premagali Krko, ki je v prejšnjem krogu Muri prizadejala boleč poraz z 2:1. Črno-beli so se sicer po porazu v Novem mestu navijačem nekoliko oddolžili s pokalno zmago v sredo, ko so na Fazaneriji prepričljivo s 4:0 ugnali rivale iz Beltincev.

 

Muraši bodo tokrat nastopili brez Zvonimirja Žigerja, ki si je prislužil kazen zaradi štirih prejetih rumenih kartonov. Na drugi strani bo zaradi prejetega rdečega kartona na prejšnji tekmi z Dravo manjkal Matic Slavec. Črno-beli večjih težav s poškodbami nimajo. Po poškodbi kolena je z ekipo ponovno pričel trenirati tudi Klemen Pucko.

 

Pred črno-belimi je tako v nedeljo nova priložnost, da potrdijo naslov prvaka v 2. SNL. Muraši tudi za teoretično potrditev naslov rabijo še eno točko. Torej, vsaj remi na nedeljski tekmi. Vabimo vse pristaše Mure, da na tekmi podprete črno-bele in jim tako pomagate do tega pomembnega mejnika!

Značke novice