Derbi med Muro in Beltinci bo na Fazaneriji odigran v soboto, 15. aprila 2017 ob 16.30 uri. Za Muro je boleč poraz v Lendavi. Prepričani smo lahko, da se bodo naši fantje na vsak način hoteli odkupiti črno beli armadi navijačev z zmago proti Beltincem. Na žalost bosta zaradi poškodb tekmo izpustila Borut Lukač, ki ga čaka daljša odsotnost zaradi poškodbe kolena ter Mihael Karas, ki se počasi vrača po poškodbi, ampak za igro še ni pripravljen. Kaznovanih igralcev pri Muri ni.

 

Gostje iz Beltincev na Fazanerijo prihajajo po zmagi proti Turnišču z 2:0. To je bila sicer šele prva zmaga žutih v spomladanskem delu prvenstva. Na prvih treh tekmah so namreč zabeležili kar tri poraze. Najprej doma proti Nafti 1903 z 0:2. Potem v Ljutomeru z 1:0 in še v Kuzmi proti Tromejniku z 2:1. Z nekaj slabimi izidi so padli tudi na četrto mesto na prvenstveni lestvici in za Muro zaostajajo za 5 točk.

 

Jesenski derbi v Beltincih se je končal z neodločenim izidom 2:2. Mura je takrat z igralcem več zapravila priložnost za zmago in iztržila le neodločen izid. V prejšnji sezoni sta obe moštvi dobili domači tekmi. Beltinci so doma slavili s 3:1. Takrat je bil krvnik Mure s tremi zadetki Amadej Maroša, ki seveda sedaj igra pri Muri. Na povratni tekmi je Mura tekmo na Fazaneriji dobila z 2:0. Zadela sta Darko Atanasov in Rok Kotnik, ki bo tokrat igral v vrstah Beltincev.

 

Tudi tokrat lahko na Fazaneriji pričakujemo zanimiv, borben dvoboj. Upamo, da bodo naši fantje na derbiju z Beltinci pokazali vse kar znajo in zabeležili pomembne tri točke v boju za 2. SNL.

 

Vabljeni na Fazanerijo!

Značke novice