Muraši so pred okrog 1200 gledalci na Fazaneriji danes potrdili naslov prvaka 2. SNL in si tako priborili želeno napredovanje v prvoligaško konkurenco.

 

Muraši so tekmo pričeli odločno in že v 3. minuti povedli z 1:0. Na desni strani je odlično prodrl Nino Kouter, ki je žogo podal na drugo vratnico, kjer je vtekal Matic Maruško in žogo brez težav porinil v mrežo. Po vodstvu črno-belih so na igrišču zagospodarili gostje, ki so si pripravili nekaj nevarnih strelov, ampak žoga je vedno znova nekako zletela mimo vrat ali pa je dobro posredovala obramba Mure. V 23. pa še ena lepa podaja proti Maticu Maruško, ki je Muro popeljal v vodstvo z 2:0. Po drugem zadetku je Mura pričela igrati precej bolje in ob zaključku polčasa so naši fantje zapravili še eno izjemno priložnost, a je Matic Maruško zadel samo vratnico. Prvi polčas se je tako končal z vodstvom Mure 2:0.

 

Tudi v drugem polčasu smo spremljali zanimivo igro z veliko priložnosti. Na obeh straneh se je po enkrat zatresla vratnica, ampak edini zadetek v nadaljevanju je padel povsem v zaključku tekme. V 85. minuti je tekmo z močnim strelom odločil Žiga Kous. Mura je tekmo dobila s 3:0 in na Fazaneriji se je pričelo veliko slavje ob osvojitvi naslova prvaka.

 

Mura : CB24 Tabor Sežana 3:0 (2:0)

Strelca za Muro: Matic Maruško 2x in Žiga Kous.

 

Posnetek tekme:

 

Značke novice