Naši fantje se v soboto odpravljajo v Rogaško Slatino, kjer se bodo v 19. krogu 2. SNL pomerili z domačim drugoligašem – NK Rogaška. Glavna zanimivost tega dvoboje je, da gre za spopad dveh moštev, ki prisegata na črno-belo barvno kombinacijo. Nasprotnika sta se pomerila že v jesenskem delu sezone, kjer so na domači Fazaneriji zmago z 2:0 vknjižili naši fantje. Za zmago Mure sta zadela Arpad Vaš in Rok Sirk.

 

Ponovitev obračuna se bo tokrat odvila v soboto, 17. marca 2018 ob 12:30 uri v Športnem centru Rogaška Slatina. Muraši bodo tekmo odigrali brez Žana Karničnika, ki bo manjkal zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov. Na drugi strani bodo zaradi kazni manjkali kar trije domači igralci: Aleš Horjak, Emil Hustić in Tomaž Kidrič.

 

Muraši so v prejšnjem krogu z zmago proti Iliriji 1911 na prvenstveni lestvici še povišali svojo prednost pred drugouvrščeno Dravo s Ptuja. Razlika trenutno znaša 9. točk. Rogaška pa po 18. odigranih tekmah zaseda 12. mesto v drugoligaški konkurenci. Črno-beli iz Rogaške Slatine so v 18. krogih zabeležili 5 zmag, 2 remija in 11 porazov, kar jim je prineslo skupnih 17. točk. Rogaška je v spomladanski del sezone vstopila s porazom 3:1 v Sežani.

 

Prenos tekme si bo možno ogledati tudi preko TV programa SportKlub.

 

Srečno Mura!

Značke novice