Naša članska ekipa je danes na Fazaneriji v 23. krogu Prve lige Telekom Slovenije gostila Krško. Prvič v tekoči sezoni je tekmo izpustil Klemen Šturm, ki je bil kaznovan zaradi štirih rumenih kartonov.

 

Mura je tekmo odigrala v postavi: Obradović (vratar), Kous (Ćerimagić), Peričić, Maruško, Pucko, Kozar (Šporn), Lorbek, Kouter, Bobičanec (Karničnik), Šušnjara in Maroša.

 

Mura je povedla v 19. minuti, ko je po pravem slalom med obrambo gostov zadel Amadej Maroša. Gostje so po vodilnem zadetku Mure prevzeli niti igre v svoje roke, ampak do pravih priložnosti niso prišli. Še najbližje zadetku so bili Krčani po podaji iz prostega strela, ko je Dalibor Volaš dosegel zadetek iz prepovedanega položaja. Mura je v 40. minuti prišla do kota. Po odlični kombinaciji je do strela prišel Luka Bobičanec in zadel v daljši vratarjev kot za vodstvo Mure z 2:0. Prvi polčas se je končal z vodstvom Mure z 2:0.

 

Drugi polčas se je za Muro pričel idealno. Že takoj v prvi minuti nadaljevanja je še drugič na tekmi zadel Amadej Maroša. Muraši so po visokem vodstvu niti igre prepustili gostom, ampak le ti niso uspeli zadeti niti iz 11-metrovke. Matko Obradović je namreč odlično zaustavil strel Daliborja Volaša. Na drugi strani so bili naši fantje tudi v nadaljevanju zelo nevarni iz protinapadov. V 69. minuti je po levi strani pobegnil Klemen Pucko, ki je uspel skoraj iz mrtvega kota dvigniti žogo preko vratarja gostov in le ta je nekako pristala v golu. To je bil prvenec Klemna v Prvi ligi Telekom Slovenije. Do konca tekme so črno-beli zapravili še nekaj priložnosti. V 87. pa so naši fantje uspeli zabiti še peti zadetek. Po podaji iz kota se je pred gostujočim golom znašel branilec Matic Maruško, ki je uspel žogo pospraviti v gol za petardo na Fazaneriji. Prvič je priložnost v črno-belem dresu dobil Jon Šporn, ki je odigral zadnjih 10. minut.

 

Pred Muro je sedaj reprezentančna pavza, potem pa sledi še en domač obračun. Na Fazanerijo namreč v nedeljo, 31. marca 2019 ob 17. uri prihaja Aluminij.

 

Mura : Krško 5:0 (2:0)

Strelci za Muro: Amadej Maroša 2x, Luka Bobičanec, Klemen Pucko in Matic Maruško.

 

Povzetek tekme:

 

Značke novice