Muraši so danes gostovali v Zalaegerszegu, kjer so se pomerili z domačim drugoligašem ZTE-jem, ki je tekmo dobil z 2:0. Tekma je bila odigrana v zelo slabih vremenskih pogojih. Igralci so imeli veliko težav z dežjem in močnim vetrom. 

 

Že v 5. minuti tekme so domačini dosegli vodilni zadetek. Po podaji iz kota je bil najvišji odličen napadalec Daru, ki je žogo z glavo zabil v gol Mure. Drugi zadetek domačinov je padel v 20. minuti po še eni visoki podaji v kazenski prostor Mure, kjer je bil najvišji Városi in žogo z glavo preusmeril v gol.

 

Mura je najlepšo priložnost na tekmi zapravila takoj po vodilnem zadetku domačinov. Mihael Karas je ušel domači obrambi, ampak njegov strel je bil preslab in domači vratar je žogo uspel odbiti v kot. 

 

Pri Muri so danes v dresu Mure prvič zaigrali trije novinci: Arpad Vaš, Ivo Kuzma in Tim Kolar.

 

Na debi v Murinem dresu pa še zmeraj čakajo: Luka Šalamun, Borut Lukač in Amadej Maroša, ki so bili danes odsotni zaradi lažjih poškodb ter Aleš Kalamar in David Tomažič Šeruga, ki sta manjkala zaradi osebnih razlogov.

 

ZTE : Mura 2:0 (2:0)

 

Mura 1. polčas: Luk (vratar), Celec, Kisilak, Pucko, Toth, Kozar, Vaš, Šuša, Nemec, Karas in Atanasov.

 

Mura 2. polčas: Zver (vratar), Celec, Kisilak (Knaus), Pucko, Toth (Kovač), Kozar, Vaš, Kolar, Legen, Karas (Kuzma) in Atanasov. 

 

Naslednja prijateljska tekma čaka naše fante že v torek, 19. 7. 2016 ob 18. uri na Fazaneriji proti B ekipi Anzhi-ja iz Makhachkale.

Značke novice