Nogometaši Mure so se v prvem krogu Pokala Slovenije v Fazaneriji pomerili s kranjsko Zarico in se z visoko zmago zanesljivo uvrstili v drugi krog tekmovanja. Pri zmagi s 5:2 se je najbolj izkazal Amadej Maroša, ki je zadel kar trikrat, zadetka pa sta se veselila še Žan Karničnik in Luka Bobičanec. Na tekmi pred 450 gledalci je celotno srečanje prevladovala Mura, gledalci pa so videli kar sedem zadetkov in tri enajstmetrovke.

 

NŠ MURA: Šafarić, Pucko, Celec (od 67' Dodlek), Lukač, Kous, Kozar, Lorbek (od 74' Kouter), Vaš, Karničnik, Bobičanec in Maroša (od 82' Sirk).

 

Srečanje se je začelo s pravim hladnim tušem za domačo vrsto. Po nesporazumu in neodločnosti pri posredovanju v obrambi so nogometaši Zarice prišli do hitrega vodstva že v 2. minuti srečanja. Zmedo in neodločnost v murinih vrstah je izkoristil Matic Ahačič, ki je Zarici priboril hitro vodstvo. A takoj po vodstvu gostov se je začel enosmerni promet proti njihovim vratom. Mura je pritisnila in imela takoj priložnosti za izenačenje. Poskus Arpada Vaša je uspešno ubranil gostujoči vratar Hafner, v 9. minuti pa smo na Fazaneriji že videli izenačenje. Z roba kazenskega prostora je proti vratom sprožil Luka Bobičanec, čigar strel je vratar Zarice še uspel odbiti, a je k žogi pritekel Žan Karničnik, ki je žogo "pospravil" v mrežo za izenačenje. 

 

Po izenačujočem zadetku se je nadaljevala premoč Mure. V 14. minuti je Luka Bobičanec prodrl v kazenski prostor, kjer ga je gostujoči branilec zrušil in sodnik Vojko Goričan je pokazal na belo točko. Enajstmetrovko za Muro je suvereno realiziral Amadej Maroša in Muro popeljal v vodstvo. Pritisk Mure se je kljub vodstvu še nadaljeval, gostje pa so na murino premoč skušali odgovoriti z ostrejšim pristopom. V 38. minuti je veliko priložnost zapravil Amadej Maroša, ko je po odlični podaji Bobičanca je znotraj petmetrskega prostora žogo poslal visoko preko gola. Ob polčasu je Mura vodila z 2:1, ob številnih priložnostih in premoči pa bi lahko bilo vodstvo črno-belih še višje.

 

Dobra igra Mure se je nadaljevala tudi v drugem polčasu. Že v 47. minuti je z glavo zadel Amadej Maroša in tako povišal vodstvo na 3:1. Razpoloženi Maroša je že v 49. minuti vnovič nevarno zapretil. Po odličnem strelu iz 18 metrov je Zarico rešila vratnica. V 52. minuti je znova Maroša zapretil s strelom z glavo, a je vratar Zarice uspešno ubranil njegov poskus. V 56. minuti je bil izvrstni Maroša zrušen v kazenskem prostoru za novo najstrožjo kazen Mure. K izvajanju je pristopil kapetan Alen Kozar, čigar poskus z enajstmetrovke pa je vratar Anže Hafner ubranil. Kmalu po neuspešni enajstmetrovki pa je Mura prišla do novih priložnosti in znova je bil v glavni vlogi Amadej Maroša. Hat-trick mu je v 57. minuti preprečila prečka, že v naslednji minuti pa se je znašel sam pred vratarjem Zarice in ga še tretjič uspešno premagal.

 

Po visokem vodstvu s 4:1 pa se je v 61. minuti pripetila napaka v obrambi Mure. Prekršek za enajstmetrovko je storil branilec Saša Celec in tako gostom ponudil priložnost, da se približajo Muri. Tom Žurga je uspešno izvedel najstrožjo kazen za Zarico in znižal rezultat na 4:2. Gostje so tako prišli že do drugega zadetka, kljub temu da niso imeli resnejših priložnosti. V 68. minuti so muraši izvedli protinapad in v lepi akciji je po asistenci Vaša še peti gol Mure zabil Luka Bobičanec. Do konca tekme je Mura nekoliko umirila igro, a vseeno prihajala še do priložnosti. Tekma se je končala z visoko zmago Mure s 5:2 in zanesljivim napredovanjem v drugi krog Pokala Slovenije.

 

Posnetek tekme:

 

Značke novice