Črno-beli so sobotni večer preživeli v Monoštru, kjer so na umetni podlagi odigrali prijateljsko tekmo z avstrijskim Mettersdorfom, kjer med drugimi igra tudi nekdanji član prvoligaške Mure – Leon Horvat. Muraši so tekmo dobili z 2:0. Oba zadetka je že v prvem polčasu zabil Luka Bobičanec. Prvič je bil uspešen po 5. minutah igre, ko je uspešno izvedel prosti strel skoraj iz mrtvega kota. V 37. minuti je Luka še enkrat zadel iz prostega strela. Tokrat je pri tem strelu nekoliko nespretno posredoval tudi vratar Mettersdorfa in žoga je končala v mreži. Prvi polčas se je končal z vodstvom Mure 2:0.

 

Tudi v drugem polčasu so prevladovali črno-beli, ampak izid se ni spremenil. Nekaj lepih priložnosti na strani Mure so zapravili Maroša, Sirk, Šušnjara, Karničnik… Nasprotna ekipa si je skozi tekmo pripravila le eno pravo priložnost. Po hitrem protinapadu je po levi strani pobegnil en od napadalcev, ki pa je z močnim strelom zadel le zunanji del vratnice.

 

Pred črno-belimi je sedaj še nekaj dni v domačem okolju, potem pa odhod na priprave v Turčijo, kjer jih čakajo tudi tri pripravljalne tekme.

 

Mura : Mettersdorf 2:0 (2:0)

Strelec za Muro: Luka Bobičanec 2x.

 

Mura prvi polčas: Šafarić (vratar), Karničnik, Kurbus, Lukač, Pucko, Maruško, Sočič, Šušnjara, Kouter, Bobičanec in Sirk.

 

V drugem polčasu so igrali še: Matošević (vratar), Kuzma, Bošković, Žiger, Celec, Kozar, Lorbek, Perčić, Vaš in Maroša.

Značke novice