Sobotni zgodnje popoldanski obračun med Rogaško in Muro je zaznamovalo deževno vreme, kar se je poznalo na stanju zelenice. Okoli 300 gledalcev, med katerimi so bili znova številni privrženci Mure, pa je videlo zanesljivo zmago naših nogometašev.

 

Postava Mure: Matošević, Pucko, Žiger, Kurbus, Kous, Lorbek (86' Maruško), Kozar, Kouter (79' Vaš), Maroša (61' Šušnjara), Bobičanec in Sirk.

 

Rogaška 0:3 Mura

Bobičanec 6', Sirk 39', Kozar 70'

 

Muro je v zgodnje vodstvo v 6. minuti tekme popeljal Luka Bobičanec, ki se je znova izkazal z izjemnim zadetkom iz razdalje. To je bil že njegov 13. zadetek v sezoni, s čimer je še utrdil svoje mesto najboljšega strelca lige. V nadaljevanju so si muraši priigrali še več priložnosti, vodstvo pa so uspeli podvojiti pred koncem polčasa, v 39. minuti. Po predložku iz prostega strela je bil v kazenskem prostoru pred vratarjem najvišji Rok Sirk, ki je z glavo zabil svoj 10. gol v sezoni.

 

V drugem polčasu so nekoliko napadalnejše zaigrali tudi domačini, a je njihove poskuse uspešno reševala obramba Mure in vratar Kristjan Matošević. V 70. minuti je Mura zabila še tretji zadetek. V kazenskem prostoru se je lepo znašel kapetan Alen Kozar, ki je iz obrata zabil svoj sedmi zadetek v letošnjem prvenstvu. Do konca srečanja je najlepšo priložnost zapravil rezervist Luka Šušnjara, ki je ob soočenju z vratarjem le za las zgrešil vrata Rogaške. Ob koncu tekme je vnovičen tekmovalni debi za Muro doživel Matic Maruško. To je bila njegova prva tekma za Muro po skoraj petih letih, na zadnje je namreč igral 26. maja 2013.

 

Mura je tako zabeležila zanesljivo in pomembno zmago na gostovanju v zahtevnih razmerah proti Rogaški s 3:0. Misli vseh privržencev Mure se zdaj usmerjajo v nedeljski derbi z Nafto, ki se bo v Fazaneriji začel ob 15. uri. Predprodaja vstopnic za najbolj pričakovano tekmo te pomladi se nadaljuje že jutri, ko bo vstopnice mogoče dobiti med 14. in 16. uri pri šanku na Fazaneriji. V naslednjih dneh si je mogoče vstopnice zagotoviti vsak dan od 10.  do 14. ure v tajništvu Mure in med 14. in 17. uro pri šanku na Fazaneriji.

 

Posnetek tekme:

 

Značke novice