Pred pričetkom priprav na novo sezono je v naši članski ekipi prišlo še do nekaj kadrovskih sprememb. V vrstah Mure bodo po novem nastopali trije novi obrazi.

 

Kot prvi se v vrste Mure vrača Tomi Horvat (roj. 24. marec 1999), ki je v črno-belem dresu uspešno nastopal že v selekciji U15. Iz takratne Mure 05 se je preselili v Maribor, kjer je uspešno igral v kadetski in mladinski ekipi. Postal je tudi standardni član mlajših reprezentančnih selekcij. Skupno je v dresu z državnim grbom zbral že 41 nastopov in dosegel 4 zadetke. Ofenzivni vezist se bo v dresu Mure poskušal dokazati še v članskem nogometu. Z Muro je sklenil pogodbo do 30. maja 2021.

 

Drugi novinec je osrednji branilec Špiro Peričić (roj. 8. oktober 1993), ki je v pretekli sezoni nastopal v dresu hrvaškega prvoligaška HNK Cibalia Vinkovci. Dalmatinec je v preteklosti igral še za domači Hajduk, Slaven Belupo, Dugopolje, Solin in Primorac 1929. Špiro se najbolje znajde na mestu osrednjega branilca, lahko pa igra še kot defenzivni vezist. Z Muro je sklenil enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za eno leto.

 

Tretje novo ime v vrstah črno-belih je Klemen Šturm (roj. 27. junij 1994), ki se k Muri seli iz Krškega, za katerega je v zadnji sezoni PrveLige Telekom Slovenije odigral 31 tekem. Klemen se najbolje znajde na položaju levega bočnega branilca. Kljub mladosti je na prvoligaškem nivoju odigral že 124 tekem. Prvo pravo priložnost v članskem dresu mu je ponudil Triglav. Zadnji dve sezoni pa je igral za Krško. Z Muro je sklenil pogodbo do 30.5.2020.

 

V zadnjih dneh je prišlo tudi do dveh odhodov. Vrste Mure zapuščata Zvonimir Žiger in Arpad Vaš.

Značke novice