Odlična prejšnja sezona 2016/17 je našim mladincem in kadetom prinesla napredovanje v 1. SML in 1. SKL. Prehod v višjo ligo je prinesel boje na najvišjem možnem državnem nivoju, ki so bistveno težji kot ligo nižje. Pred pričetkom sezone sta obe selekciji doživeli precej sprememb.

 

Mladinci so v jesenskem delu sezone v 15 tekmah zbrali 14 točk. Zabeležili so namreč 4 zmage (Koper, Interblock, Radomlje in Krka), 2 neodločena izida (Celje in Triglav) ter 9 porazov (Maribor 2x, Krka, Krško, Olimpija, Krško, Aluminij, Domžale in Bravo). Muraši so skupno zabili 18 zadetkov, prejeli pa 37. Jesenski del sezone so tako končali z negativno golrazliko -19 in 13 mestom na prvenstveni lestvici. Kot strelec se je med mladinci najbolj izkazal Sebastjan Šlak, ki je zabil 7 zadetkov, 3x je bil uspešen Maksimiljan Zorman, po 2x pa so zadeli Jan Kramberger, Blaž Lebar in Luka Nemec. Na vseh 15 tekmah so jeseni nastopili: Sebastjan Šlak, David Copot, Luka Nemec, Marcel Horvat in Jan Kramberger.

 

Precej boljše so jesenski del oddelali naši kadeti. V 15 tekmah so zbrali 22 točk in trenutno zasedajo 7 mesto na prvenstveni lestvici. Kadeti so zabeležili 7 zmag (Krka 2x, Koper, Olimpija, Celje, Interblock in Bravo), 1 nedoločen izid (Gorica) in 7 porazov (Maribor 2x, Krško, Aluminij, Triglav, Domžale in Radomlje). Črno beli so dosegli 21 zadetkov, prejeli pa 20 in tako jesenski del sezone sklenili s pozitivno golrazliko +1. Najboljši strelec ekipe je bil s 7 zadetki Nejc Benko, 6x je zadel Luka Marič, po 2x pa so bili uspešni Aljaž Antolin, Aljoša Šipoš, Luka Hren in Kai Cipot. Na vseh 15 tekmah so jeseni zaigrali: Dušan Gyergyek, Luka Marič, Kai Cipot, Žiga Laci, Domen Kotnjek in Aleš Štornik.

 

Če pogledamo še skupno lestvico, ki je pravzaprav najbolj pomembna. Tu se seštevajo dosežki obeh ekip. Zadnja dva kluba izpadete v nižjo 2. SKL in 2. SML. Prvi klub pa dobi pravico nastopa v mladinski ligi prvakov. Naši fantje bodo prezimili na 9 mestu med 14 klubi.  

Značke novice