Dvoboj dveh črno-belih moštev je na Fazanerijo privabil okrog 350 gledalcev, ki so videli dva zadetka v mreži gostov. Muraši so po dveh ne najboljših tekmah pričeli precej živčno. V igri je bilo ogromno napak. K temu je veliko prispevala tudi zelo obrambno naravnana postavitev gostov, ki so s čvrsto igro onemogočali Murine napade.

 

V prvem delu smo videli zelo malo priložnosti. Večinoma so Muraši poskušali s streli z razdalje, ampak le ti niso predstavljali prave grožnje za gostujoča vrata. Še najbližje zadetku je prišel Alen Kozar, ki je v 21. minuti streljal s približno 20. metrov v levi spodnji kot, a je gostujoči vratar žogo uspel odbiti. V 44. minuti pa je Alen Kozar Muro povedel v vodstvo z 1:0. Z leve strani je podal Klemen Pucko. Gostujoči branilec je žogo preusmeril točno na glavo Alena Kozarja, ki je žogo usmeril proti golu. Žoga se je od desne vratnice odbila v gol. Na drugi strani je imel Grad le eno polpriložnost v prvem polčasu. Po visoki podaji z desne strani je v 19. minuti z glavo poskušal Dejan Belna, ampak Aleš Luk je žogo brez težav ujel. Prvi polčas se je končal z vodstvom Mure 1:0.

 

Statistični podatki s tekme

 

V drugem polčasu smo videli nekoliko več priložnosti. Prvo izrazitejšo priložnost je v 62. minuti zapravil Patrik Raduha. Po podaji iz kota je na 5. metrih prišle do žoge, a jo je preusmeril mimo gostujočih vrat. V 68. minuti priložnost za Grad. Neposredno iz prostega strela iz več kot 25. metrov je poskusil Matej Škafar, ampak Aleš Luk ni imel večjih težav. V 86. velika priložnost za Muro. Obrambi gostov je ušel Alen Kozar, ampak je bil v zaključku akcije premalo natančen in gostujoči vratar je žogo uspel odbiti v kot. V 88. pa povišanje vodstva Mure na 2:0. Po podaji iz kota je do žoge prišel Darko Atanasov, ki jo je z volejem zabil pod prečko. Ostalo je pri izidu 2:0 in Muraši so se veselili novih treh točk.

 

NŠ Mura : Grad 2:0 (1:0)

Strelca za Muro: Alen Kozar in Darko Atanasov.

Značke novice