Po končani sezoni 2015/16 smo izkoristili priložnost in se pogovorili s strokovnim vodjem NŠ Mura Andrejem Vidmarjem, ki nam je predstavil situacijo v mlajših selekcijah.

 

Sezona 2015/16 je za nami. Če pogledamo rezultate je vidno, da so bili pred sezono zastavljeni glavni cilji v mlajših selekcijah izpolnjeni. Kadeti in mladinci so končali na skupnem 3. mestu v ligi in si brez večjih težav priigrali obstanek v ligi. Selekcija U15 se je uspela kvalificirati v 1. SNL vzhod U15. Ste zadovoljni z doseženim v prejšnji sezoni?

 

Da, glede na stanje pred sezono kaj več nismo mogli pričakovati. Skupno tretje mesto kadetov in mladincev je vsekakor pozitivno. Sploh pa, če gledamo na to, da je praktično polovica klubov letos izpadla iz 2. SKL in 2. SML vzhod zaradi reorganizacije. Tudi selekcija U15 je po treh letih končno izpolnila cilj po prvi ligi, kar je zelo pozitivno. S tem moramo biti zadovoljni, ker je od te selekcije odvisna praktično cela nogometna šola.

 

Vlogo vodje NŠ Mura opravljate že skoraj 1 leto. Ob nastopu funkcije ste povedali, da je bilo takrat veliko negativne energije okrog kluba in splošno nezadovoljstvo. Ali ocenjujete, da so se razmere glede tega v tem letu izboljšale?

 

Mislim, da se je situacija precej izboljšala. Okrog kluba je ponovno čutiti pozitivno vzdušje. Tudi s starši otrok imamo sedaj zadeve bolje dorečene in moram povedati, da so pozitivno sprejeli takšen način dela. To se pozna tudi pri tem, da se je število odhodov igralcev iz mlajših selekcij zelo zmanjšalo. Nimamo problema zadržati igralcev. Vsekakor pa smo postali ponovno zanimivi za mlajše igralce ostalih klubov. Recimo v prejšnji sezoni smo imeli v selekciji U7 čez 30 igralcev, kar se ni zgodilo že zelo dolgo. Ravno pri najmlajših najbolje vidiš, da so ljudje spet bolj pričeli verjeti v Murino zgodbo, saj se starši ponovno odločajo, da nam zaupajo svoje otroke.

 

V zadnjem letu ste pričeli izvajati krožke nogometa po osnovnih šolah v MS. Ali boste s to prakso nadaljevali tudi v prihodnjem šolskem letu? Boste mogoče razširili dejavnost še na kakšne druge osnovne šole?

 

Da, takšen način dela je osnova s katero iščemo primerne fante za treniranje nogometa. S krožki bomo vsekakor nadaljevali. Odziv v prejšnjem šolskem letu je bil zelo dober. Tudi na samih osnovnih šolah so bili z izvedbo krožkov zelo zadovoljni. Želja je, da v prihodnjem šolskem letu to dejavnost razširimo še na druge osnovne šole po Pomurju.

 

NŠ Mura pripravlja počitniški nogometni tabor za otroke med 6 in 12 letom. Lahko opišete, kako bo tabor potekal?

 

Tabor bo organiziran ob zaključku počitnic med 22. in 26. avgustom. Dnevno bomo izvedli po dva treninga, v vmesnem času pa bomo organizirali zabavne igre z animacijskim programom. Med drugim bomo obiskali tudi kopališče. Poskrbljeno bo tudi za prehrano otrok. Ob tej priložnosti vabim vse otroke, ki so stari od 6 do 12 let, da se nam pridružijo in se pozabavajo pred pričetkom novega šolskega leta.

 

Če pogledamo v prihodnjo sezono: ali je trenerski kader že sestavljen? Bo prišlo do kakšnih sprememb?

 

Ne še. Prišlo pa bo do nekaterih sprememb. Imamo pa že določene trenerje za nekaj starejših selekcij. Lahko potrdim, da bo mladince tudi v prihodnji sezoni vodil Damjan Ošlaj. Jaz bom treniral kadete, Leon Horvat bo prevzel selekcijo U15. Pri ostalih mlajših selekcijah je na vidiku nekaj sprememb, ki bodo dorečene v prihodnjih tednih.

 

Kakšni so cilji v mlajših selekcijah? Tu ciljam predvsem na najstarejše selekcije U15, U17 in U19, ki bodo nastopale na državnem nivoju.

 

Pri kadetih in mladincih je cilj prva liga, zato tu delamo na tem, da pridobimo dodatne dobre igralce in s tem povečamo konkurenco. To je pomembno predvsem pri mladincih, kjer smo imeli v prejšnji sezoni veliko težav s širino kadra. Pri U15 je želja, da se stabiliziramo v prvi ligi. Cilj je sredina lestvice.

 

Kaj pa pri nižjih selekcijah?

 

Želja je delati čim boljše. Letos smo postavili temelje, ki jih je potrebno še nadgraditi in nadaljevati z dobrim delom, da bodo starejše selekcije kvalitetnejše. Naš cilj je napredovanje. Želja je, da v selekcijah do U10, U11 delamo na širini kadra, torej da je igralcev čim več in se imajo lepo. Pri 11 oz. 12. letih pa bomo pričeli s prvim selekcioniranjem, saj se tu že pričakuje določena kvaliteta igralcev.

 

Koliko igralcev je bilo ob zaključku sezone vključenih v proces treninga v mlajših selekcijah NŠ Mure?

 

Mislim, da je trenutno številka 185. 

Značke novice