Prva tekma spomladanskega dela sezone v 3. SNL Vzhod  je na Fazanerijo privabila okrog 600 navijačev in ti so imeli kaj videti. Mura je tekmo odigrala napadalno z željo po čim več zadetkih. Muraši so se na koncu ustavili pri 7 doseženih zadetkih. V prvem polčasu so gostje dobro stali in Mura dolgo časa ni uspela zlomiti gostujoče obrambe. Pravzaprav bi gostje iz protinapadov lahko celo povedli, ampak Aleš Luk se ni dal premagati. V 38. minuti pa je Mura le povedla. Žogo je v gol Rakičana pospravil Filip Škvorc. Prvi polčas se je končal z vodstvom Mure 1:0.

 

Takoj na začetku drugega polčasa je namesto strelca Filipa Škvorca vstopil Amadej Maroša, ki je vstop upravičil že v 52. minuti, ko je izid povišal na 2:0. V 54. minuti je prvi gol v dresu Mure zabil Darijan Matić. V 64. minuti se je med strelce vpisal David Tomažič Šeruga. Sledil je še drugi zadetek rezervista Amadeja Maroše v 68. minuti za 5:0. V 78. minuti je prvi uradni zadetek za Muro dosegel tudi Rok Zorko. Končni izid 7:0 je v 89. minuti postavil še en rezervist Mihael Karas.

 

Na koncu torej zaslužene visoka zmaga Mure, ki bi lahko bila še višja. Med drugim je Arpad Vaš stresel še vratnico. Mura se je s to zmago prebila na drugo mesto prvenstvene lestvice v 3. SNL Vzhod. Naslednjo tekmo bodo naši fantje odigrali v nedeljo, 26. 3. 2017 ob 16. uri v Martjancih.

 

NŠ Mura : Rakičan 7:0 (1:0)

Strelci za Muro: Amadej Maroša 2x, Filip Škvorc, Darijan Matić, David Tomažič Šeruga, Rok Zorko in Mihael Karas.

 

Povzetek tekme:  

 

Značke novice