Mura se je v 12. krogu 2. slovenske nogometne lige merila z novomeško Krko in zabeležila prvi ligaški poraz v letošnji sezoni. Gostje so v Murski Soboti slavili z 2:1, potem ko je dvakrat zadel Theodore Wilson. Mura je sicer po zadetku Amadeja Maroše povedla v 15. minuti

 

NŠ MURA: Andrejč, Kous, Lukač, Žiger, Pucko, Lorbek (86' Karas), Kozar, Kouter, Karničnik (69' Vaš), Bobičanec, Maroša (69' Sirk).

 

Mura je tekmo začela odločno in napadalno. Tako je povedla v 15. minuti, ko je po lepi kombinaciji in prodoru Kousa na desni strani gostujočega vratarja premagal Amadej Maroša. A gostje se niso zlomili. Tako so po polovici prvega polčasa, v 23. minuti, po podaji iz kota izenačili. Z glavo je iz bližine zadel Theodore Wilson.

 

V drugem polčasu je Mura napadala in želela vse tri točke, a je bila v zaključkih akcij premalo zbrana. V 66. minuti je vratarja Andrejča še drugič premagal Wilson in Krko popeljal v vodstvo. Mura je zaigrala še bolj napadalno, kar so Novomeščani izkoristili in izpeljali nekaj protinapadov. Najlepšo priložnost za izenačenje je imela Mura v samem zaključku tekme, ko je vratar Krke ubranil strel Vaša z glavo.

 

Mura je tako doživela prvi ligaški poraz to sezono, a še naprej ostaja trdno na vrhu lestvice.

Značke novice