V 2. krogu oziroma osmini finala Pokala Slovenije je Nogometna šola Mura pokazala izjemen obraz in s 3:1 ugnala Domžale, ki so lansko sezono osvojile pokalno tekmovanje. Mura je prikazala odično igro in se ni prestrašila favoriziranih gostov. Dvakrat je zadel vroči Luka Bobičanec, enkrat je pa svojemu bivšemu klubu zabil Žiga Kous. Od 41. minute so Domžale igrale z igralcem manj, saj je Žan Žužek zaradi prekrška nad Rokom Sirkom prejel rdeč karton.

 

NŠ Mura 3:1 Domžale

Bobičanec 32', 42', Kous 38'; Hebaj 15

RK: Žužek 41'

 

Mura: Šafarić, Pucko, Bošković, Lukač, Dodlek, Lorbek, Kozar, Kouter, Bobičanec, Kous (86' Karničnik), Sirk (89' Maroša). 

 

Tekmo so bolje začeli gostje iz Domžal, ki so prišli do vodstva v 15. minuti, ko je zadel Rubin Hebaj. A muraši se niso dali in so hitro pritisnili na gol Domžalčanov. Pogumna igra se je obrestovala v 32. minuti, ko je izenačil Luka Bobičanec. Že v 38. minuti pa je za preobrat s pravim evrogolom poskrbel Žiga Kous, sicer tudi nekdanji član domžalskega prvoligaša.

 

Nogometaši Mure so ob koncu prvega polčasa povsem dominirali. Tako si je v 41. minuti prostor med domžalskimi branilci odlično izboril Rok Sirk, ki je krenil sam proti vratarju Miliću. Na robu kazenskega prostora ga je zrušil Žan Žužek, ki je bil zato tudi izključen, Mura pa je dobila prosti strel. Za vodstvo s 3:1 je s pravo bombo in novim evrogolom poskrbel Luka Bobičanec, ki je tako zaključil odlično predstavo murašev ob koncu prvega polčasa.

 

V drugem polčasu so se Domžale želele vrniti v igro, a jim odlična Mura tega ni dopustila. Muraši bi si celo lahko priborili še višjo zmago, a je veselje Bobičancu preprečila vratnica, z nekaj odličnimi obrambami pa se je izkazal tudi vratar Milić. Na drugi strani je na sceno stopil še Dean Šafarić, ki je z lepo parado v 87. minuti ubranil strel Bizjaka. Mura je tako zanesljivo napredovala v četrtfinale Pokala Slovenije.

 

Značke novice