Muraši so na prvih petih tekmah spomladanskega dela zabeležili tri zmage (Rakičan, Križevci in Grad), enkrat so remizirali (Bakovci) ter doživeli en poraz (Ljutomer). Z 10 osvojenimi točkami je Mura spomladi peta najuspešnejša ekipa lige.

 

Še nekoliko slabše se je do sedaj odrezalo moštvo Polane. Na petih tekmah so zabeležili dve zmagi (Rakičan in Križevci), enkrat so remizirali (Odranci) in dvakrat izgubili (Tromejnik in Črenšovci). Osvojili so 7 točk, s katerimi so sedma najuspešnejša ekipa pomladi. Res pa je tudi, da so obe zmagi dosegli v zadnjih dveh krogih in s tem nakazali dvig forme.

 

V vrstah Polane bo za Murina vrata najbolj nevaren Samo Žalik, ki je s 14 doseženimi zadetki tudi drugi strelec lige. Nevaren bo tudi bivši Muraš Mario Sačer, ki je čez zimo okrepil napad Polane. Napadalna igra je največja odlika Polane, saj so na dosedanjih 19 tekmah zabili že 39 zadetkov. Le tri manj kot Mura. Precej slabše jim gre v obrambi, saj so na 19 tekmah prejeli že 37 zadetkov. Mura je na drugi strani prejela le 12 zadetkov.

 

Na strani Mure bi znala precejšnjo težavo predstavljati odsotnost dveh branilcev (Leon Šeruga in Kevin Toth). Oba sta izpolnila kvoto rumenih kartonov in morata v tem krogu tekmo izpustiti. Se pa v ekipo vrača prvi strelec ekipe Saša Lalović. Ponovno bo trenerju Mure na voljo tudi Luka Ivanič, ki je prejšnjo tekmo izpustil zaradi bolezni. Rok Kotnik pa še ni pripravljen za igro. Tekmo bosta izpustila tudi že dalj časa poškodovana Kevin Poredoš in Tilen Nemec.

 

Jesenska tekma med Muro in Polano se je sicer končala z zanesljivo zmago Mure s 4:0. Za zmago Mure so takrat zadeli: Kevin Poredoš 2x, Saša Lalović in Niki Slana.

Značke novice