V teh dneh bomo v Turčiji opravili nekaj vzporednih pogovorov s cimri v vrstah Mure. Kot prva sta na vrsti Borut Lukač in Arpad Vaš, ki sta odgovarjala na ista vprašanja.

 

Kako je potekala tvoja dosedanja nogometna pot?

 

Borut Lukač: Mlajše selekcije sem preigral pri Muri. Potem sem šel v Dokležovje, kjer sem pričel igrati članski nogomet. Po dveh letih sem se preselili v Veržej, kjer sem potem prišel do 2. SNL in pred prejšnjo sezono do povratka v Muro.

Arpad Vaš: Pričel sem pri Nafti. Tam sem se uveljavil tudi v članski ekipi. Nekaj časa sem preživel tudi na posoji pri Čardi iz Martjancev. Sledil je prestop k Muri 05. Potem še krajši epizodi pri Aluminiju in Zavrču ter dve leti pri Veržeju. Pred prejšnjo sezono sem se vrnil v Mursko Soboto.

 

Kdo je (bil) tvoj nogometni vzornik?

 

Borut Lukač: Vzornika nisem imel oz. ga  nimam. Nekako poskušam pobrati čim več dobrih stvari od različnih igralcev.

Arpad Vaš: Jaz pa imam vzornika. To je Alessandro Del Piero. Že v mlajših letih so mi bili všeč predvsem italijanski nogometaši.

 

Katero tujo ligo največ / najraje spremljaš?

 

Borut Lukač: Špansko.

Arpad Vaš: Italijansko.

 

Kateri tuji nogometni klub ti je najljubši?

 

Borut Lukač: Real Madrid.

Arpad Vaš: Juventus.

 

Povratek k Muri. Kaj te je prepričalo?

 

Borut Lukač: Že eno leto preden je prišlo do prestopa so me vabili v Muro. Prvič sem to zavrnil. Po enem letu sem se spet pogovoril s takratnim športnim direktorjem (Mitja Mörec) in najprej si prestopa nisem želel. Vzel sem si nekaj dni za razmislek, ker pa je tudi v Veržeju takrat prišlo do precej sprememb, sem si premislil in sprejel ponudbo Mure za selitev na Fazanerijo.

Arpad Vaš: Vse skupaj mi je najprej predstavil nekdanji športni direktor Mitja Mörec. Poznal sem ga že od prej in sem mu nekako verjel. Tudi uprava mi je predstavila svoj ambiciozen načrt za povratek proti prvi ligi in vse skupaj je bilo dovolj, da smo dosegli dogovor.

 

Oba sta zaposlena. Kako uspeta usklajevati službo in nogomet?

 

Borut Lukač: To je kot nek 12 urni delavnik. Končaš s službo in vsak dan te čaka še težek trening. Zadnjih pet tednov priprav je bilo še posebej težkih. Praktično iz dneva v dan se je ponavljala rutina 8 ur službe in še približno 4 ure za trening. Tudi ogromno dopusta gre za nogomet. Po drugi strani pa vem, da sem del neke dobre zgodbe, ki mi med drugim nudi tudi te priprave v Turčiji.

Arpad Vaš: Potrebno je precej odrekanja. Tudi na strani kluba so se že ob mojem prihodu zavedali, da sem zaposlen in takrat smo se zmenili, da to vsaj za določen čas ne bo predstavljalo nekih težav. Vse skupaj je nekoliko težje, kot če si profesionalec.

Značke novice