Zadnja domača prvenstvena tekma Mure v sezoni 2015/16 je na tribune Fazanerije privabila okrog 350 gledalcev, ki so imeli kaj videti. Naši fantje so namreč prikazali zelo učinkovito igro in brez večjih težav visoko premagali goste iz Kuzme.

 

Prvi gol je padel po 19. minutah igre, ko je po lepi podaji Alena Kozarja obrambi gostov ušel Darko Atanasov in brez večjih težav zadel za 1:0. Le 3. minute kasneje je vodstvo Mure na 2:0 s podobno akcijo povišal Mihael Karas.

 

V 31. minuti je bilo že 3:0. Še eno lepo podajo Alena Kozarja je ponovno izkoristil Darko Atanasov. V 37. minuti pa so do edinega zadetka na tekmi prišli gostje. Po podaji iz kota je bil v skoku najvišji Matej Rogač, ki je žogo z glavo zabil v gol Mure.

 

Prvi polčas se je končal z vodstvom Mure s 3:1. Mura se je v prvem delu izkazala z izjemno učinkovitostjo, saj so naši fantje izkoristili praktično vse prave priložnosti za dosego zadetka.

 

Statistični podatki s tekme

 

V drugem polčasu so na začetku s pritiskom na Murina vrata poskusili gosti, ki pa so v obrambi našim fantom puščali ogromno prostora. Še najbolj nevarni so bili gostje iz prostih strelov, ki jih je po pravilu izvajal Rok Bokan, ampak Aleš Luk se v vratih Mure ni pustil presenetiti.

 

V 68. minuti povišanje vodstva Mure na 4:1. Na robu kazenskega prostora je preigraval Jan Šuša, ki je s podajo zaposlili Kevina Totha. Kevin se je odločil za močan strel pod prečko in žoga je končala v golu.

 

Le 2. minuti kasneje je Mura vodila že s 5:1. Po lepi podaji na drugo vratnico Darka Atanasovega je žogo v gol zabil Saša Celec. V 79. minuti je Amadej Legen dosegel še en zadetek, ampak ga je sodnik razveljavil zaradi domnevanega prepovedanega položaja. Le 1. minuto kasneje je Amadej Legen lepo zaposlili Darka Atanasovega, ki je brez težav zabil še svoj tretji zadetek na tekmi in s tem postavil tudi končni izid tekme 6:1.

 

Članska ekipa je ob zaključku prvenstva očitno le ujela pravo formo. Na zadnjih treh tekmah so Muraši zabili neverjetnih 19 zadetkov. Za zaključek prvenstva pa naše fante naslednji vikend čaka še gostovanje pri Črenšovcih.

 

NŠ Mura : Tromejnik G-Sukič 6:1 (3:1)

Strelci za Muro: Darko Atanasov 3x, Mihael Karas, Kevin Toth in Saša Celec.

Značke novice