Po visokem porazu Mure v Celju z 4:0 so bile možnosti za končni uspeh črno-belih minimalne. Slab izid iz prve tekme in zelo neugodna ura pričetka tekme sta na Fazanerijo privabila nizko število gledalcev. Muraši so tekmo pričeli v precej premešani postavi, kjer je priložnost dobilo kar nekaj rezervistov. Prvič po poškodbi je uradno tekmo odigral Dejan Kurbus.

 

Mura: Šafarić (vratar), Kous, Bošković, Žiger, Pucko, Kouter, Kurbus (Kozar 70'), Vaš, Karničnik, Karas (Šlak 68') in Maroša (Sirk 62').

 

Spremljali smo izenačeno tekmo, kjer je igra večinoma potekala med kazenskima prostoroma. Gostje so bili v prvem polčasu nevarni dvakrat. Najprej je Žinko z glavo zadel vratnico, ob koncu polčasa pa pol priložnosti ni izkoristil Šušnjara. Muraši so bili najbližje zadetku po strelu Arpada Vaša, ki pa ga je gostujoči vratar uspel odbiti. Prvi polčas se je končal brez zadetkov.

 

Tudi v drugem polčasu so Muraši brez večjih težav parirali prvoligašu. V 56. minuti pa so si črno-beli privoščili napako v obrambi, ki jo je po lepi podaji Šušnjare z zadetkom izkoristil Edin Kesić. Muraši so tudi v drugem polčasu zapravili nekaj lepih priložnosti, ampak zadetka niso uspeli doseči. Ostalo je pri minimalni zmagi Celja. Skupno so bili Celjani boljši s 5:0.

 

Za Muro je tako pokalno popotovanje za to sezono zaključeno. Sedaj je potrebno vse sile usmeriti v prvenstvo in ponovno pričeti zbirati točke. 

 

Mura : Celje 0:1 (0:0)

Značke novice