Muraši so zelo odločno krenili v tekmo, ki si jo je prišlo v večernih urah ogledal okrog 600 gledalcev. Že takoj na začetku so naši fantje povedli. Po podaji iz prostega strela v 5. minuti je z glavo žogo neubranljivo v gol preusmeril Saša Celec.  Izgledalo je, da bo to rutinirana zmaga Mure, saj so po vodilnem zadetku Muraši še naprej pritiskali in si pripravljali priložnosti. Najlepšo je zapravil Alen Kozar, ki je močno streljal z roba kazenskega prostora, a je zadel le prečko.

 

Težave za Muro pa so se pričele, ko je v 34. minuti igro zaradi poškodbe moral zapustiti osrednji branilec Niko Kisilak. Ker sta imela prepoved nastopa dva obrambna igralca Mure (Leon Šeruga in Kevin Toth) se je v obrambo pomaknil vezist Patrik Raduha. Prvi polčas so Muraši uspešno pripeljali do konca z vodstvom 0:1.

 

Statistični podatki s tekme

 

Na začetku drugega polčasa so domačini nekoliko pritisnili. Poskusili so tudi z nekaj streli iz razdalje, a brez pravega dela za Aleša Luka v vratih Mure. V 57. minuti pa so domačini izenačili. Pravzaprav je bolj kot za gol domačih šlo za avtogol Mure. Patrik Raduha je izbijal žogo pri tem je nesrečno zadel Maria Sačerja od katerega se je žoga odbila v nebranjen del vrat Mure.

 

Mura je po izenačenju spet prevzela vajeti igra v svoje roke in prevzela pobudo. Ampak težav so si še kar sledile. V 64. minuti si je neumnost privoščil Saša Lalović, ki je za prekršek v napadu prejel drugi rumeni karton in posledično je Mura ostala z igralcem manj. To sicer ni zaustavilo Murašev, ki so še naprej pritiskali. Najlepšo priložnost je na strani Mure zapravil Alen Kozar, ki je z glavo streljal za malenkost preko vrat. Domačini so branili neodločen izid in le redko krenili v protinapade. Nekih izrazitih priložnosti si niso pripravili.

 

V 79. minuti pa še drugi rdeči karton na tekmi. Ponovno v vrstah Mure. Klemen Pucko je po oceni sodnika igral s podplatom is prislužil drugi rumeni karton. Mura pa se kljub dvema igralcem manj ni predala in je poskušala zadeti. Še najbližje temu je v zaključku tekme prišel Nikola Tompa, ko je poskušal s strelom z glavo, a je meril mimo gola. Domačini so se zadovoljili z neodločenim izidom in sploh niso poskušali zadeti za zmago. Sodnik je odpiskal konec in tekma se je končala z neodločenim izidom 1:1. 

Značke novice