V 8. krogu 2. SNL sta se danes na Fazaneriji pomerili domača Mura in gostje iz Goriških Brd. Okrog 800 gledalcev je spremljalo zanimivo nogometno predstavo in videlo tudi 4 zadetke, ki so končali v mreži gostov.

 

Mura : Brda 4:0 (1:0)

Luka Bobičanec 26', Alen Kozar 63', Žan Karničnik 80', Sebastjan Šlak 90'

 

MuraAndrejčPuckoBoškovićLukačDodlekLorbekKozarKouterBobičanec (Šlak 85')Kous (Karničnik 69')Sirk (Maroša 75')

 

Muraši so v tekmo krenili odločno in praktično cel prvi polčas vršili pritisk proti gostujočim vratom. Gostje so nekajkrat nevarno zapretili iz protinapadov. V 26. minuti pa je Muri uspelo povesti z 1:0. V kazenskem prostoru je do žoge prišel Luka Bobičanec, ki je po tleh zadel v bližnji vratarjev kot. Tudi po vodstvu so črno-beli nadaljevali z napadalno igro in nizali priložnosti, ampak izid do konca prvega polčasa se izid ni več spremenil.

 

V drugem polčasu podobno nadaljevanje. Mura je pritiskala in 63. minuti zabila še drugi zadetek. Lepo podajo Antonia Dodleka je na drugi vratnici izkoristil kapetan Alen Kozar. Po lepem protinapadu je Mura v 80. minuti povišala vodstvo na 3:0. Lepo akcijo je s strelom v daljši vratarjev kot zaključil Žan Karničnik. V zaključku tekme je svoj prvi zadetek v članskem moštvu dosegel še mladinec Sebastjan Šlak.

 

Mura je tako prišla do še ene visoke zmage s 4:0 in ponovnega vodstva na prvenstveni lestvici.

 

Značke novice