Po ne preveč uspešnem gostovanju v Veliki Polani je pred Muraši že naslednja težka tekma. Na domači Fazaneriji bodo naši fantje gostili vodilno moštvo lige iz Beltincev, ki drvi proti naslovu prvaka.

 

Beltinčani so v dosedanjih 20. krogih le enkrat klonili in dvakrat igrali neodločeno ter tako zbrali zavidljivih 53 točk. Murin zaostanek se je v zadnjem krogu iz 9 točk povečal na 11 točk in le še čudež bi lahko v tej sezoni naslov prinesel na Fazanerijo.

 

V vrstah Beltincev tudi v tej sezoni blesti izkušeni napadalec Jernej Tkalec, ki je daleč najboljši strelec lige z 25 doseženimi zadetki. Prav izkušnje so verjetno tisto, kar v letošnji sezoni dela v korist Beltincev. Samo za primerjavo, povprečna starost začetne enajsterice Beltincev na zadnji prvenstveni tekmi je bila več kot 28 let. To je približno 3 leta več kot povprečna starost Murine začetne postave na tekmi v Veliki Polani (cca. 25 let).

 

Po kaznih se v moštvo Mure vračata branilca Kevin Toth in Leon Šeruga. Tekma v Veliki Polani je v vrstah Mure terjala visok davek. Poškodoval se je branilec Niko Kisilak, ki bo tekmo z Beltinci zagotovo izpustil. Zaradi rdečih kartonov pa bosta morala tekmo z Beltinci izpustiti še Klemen Pucko in Saša Lalović. Zaradi težav s širino kadra bo k članskemu moštvu priključenih nekaj mladincev. Verjetno bo kateri od njih celo dobil priložnost na derbiju. V moštvu Beltincev ni kaznovanih igralcev.

 

V zadnjih dveh sezonah odkar Mura nastopa v 3. SNL vzhod sta se nasprotnika sicer pomerila trikrat. Uspešnejši so bili Beltinčani, ki so dobili obe domači tekmi. Na Fazaneriji pa sta se moštvi razšli z neodločenim izidom. Upamo seveda, da bo ta neugodna serija Mure v sredo prekinjena in bodo naši fantje le zabeležili zmago proti večnim rivalom.

Značke novice