Murska Sobota, 24. julij 2015 – Na izredni skupščini Društva Nogometna šola (NŠ) Mura je odstopil dosedanji upravni odbor (UO) na čelu s predsednikom Tomislavom Knezom in strokovnim vodjem DNŠ Mura Borisom Štivanom. Na volitvah je bilo izvoljeno novo vodstvo, ki ga sestavljajo Boris Cigüt – predsednik, Denis Rajbar, Andrej Vidmar, Robert Kuzmič, Štefan Žlebič,  Beno Štornik.

 

Boris Cigüt, novi predsednik NŠ Mura, je povedal, da je bila skupščina korak v zgodbi v korist otrok, ki so že ali še bodo aktivno vključeni v selekcije  NŠ Mura. Tudi sam ima otroka v NŠ Muri in prav zato mu ni vseeno, kaj se dogaja s črno belim ponosom iz Fazanerije. Današnja skupščina ima sporočilo, da se v klub prav tako vračajo tisti nekdanji igralci Mure in posamezniki, ki jim je v srcu črno bela barva in ki so pripravljeni pomagati, da se Mura vrne na pota stare slave. Z zamenjavo članov UO v NŠ Mura želimo še bolj okrepiti poglavitna namena šole – in sicer vzgoja mladih nogometašev tudi kot osebnosti ter vnovična postavitev Mure na nogometni zemljevid. Osnovno vodilo vseh pa bo strokovno, pregledno in uspešno delo v NŠ Mura. Ob profesionalnem pristopu in  pravi kadrovski strukturi bodo na prvem mestu delavnost, poštenost, znanje, strokovnost in odgovornost. 

 

Poglavitna naloga v jesenskem delu sezone 2015/16 bo stabilizacija kluba in vzpostavitev vseh potrebnih funkcij, za nadaljnji razvoj in  možnost napredovanja. Aktivnosti v tej smeri so že v polnem teku in v ponedeljek se začne izvajati obnova dotrajanega igrišča z umetno travo, izvedena bodo manjša ureditvena dela pri vhodu na stadion, potekajo pa tudi dogovori s podjetji iz lokalnega okolja, ki so pripravljena pomagati NŠ Muri. 

 

 Na volitvah je bilo izvoljeno novo vodstvo, ki ga sestavljajo Boris Cigüt – predsednik, Denis Rajbar, Andrej Vidmar, Robert Kuzmič, Štefan Žlebič,  Beno Štornik.

 

Pomembna naloga UO, v jesenskem delu bo, vzpostavitev normalnih relacij s starši, ki morajo postati gonilna sila razvoja kluba, saj mora biti športni razvoj otroka v prvi vrsti interes starša. Prvi korak v tej smeri je že storjen z imenovanjem predstavnika staršev v UO in na ta način zagotovljen boljši pretok informacij o dogajanju in izvajanju posameznih aktivnosti.

 

Prav tako so v novo zgodbo vpeti nekdanji igralci Mure.  Ustanovili in v ligaško tekmovanje smo prijavili moštvo Veterani Mure, katero bo nastopalo v 2. MNL MNZ Murska Sobota. To je lahko le dodana vrednost NŠ Muri na poti k uresničitvi petletne strategije.

 

Zavedamo se težav, tudi s sanacijo finančnega stanja društva, verjamemo pa, da bo podjetniško in športno strokovno naravnano delo uprave obrodilo rezultate že v polletju, tako da bomo v leto 2016 lahko vstopili pripravljeni na nadaljnji razvoj društva.

 

Robert Kuzmič, član UO NŠ Mura je dejal, da je nogometni navdušenec: »Staro legendarno Muro poznam že od malega in pred kratkim sem naključno izvedel, v kašnem stanju je Mura in da brez svežega kapitala prihodnosti za klub ni. Po posvetu s prijatelji v Sloveniji in poslovnimi partnerji v Rusiji sem se odločil, da stopimo skupaj in vrnemo nogomet v prestolnico Prekmurja oziroma Pomurja, saj je slovenski nogomet brez Mure precej okrnjen. Predvsem pa so prikrajšani zvesti navijači in vsi ostali privrženci nogometa. V zgodbo petletne strategije nisem vstopil sam, temveč s pomočjo poslovnega partnerja iz Rusije, s katerim sodelujem že več kot pet let. Ravno tako je poslovni partner nogometni navdušenec in nekdanji igralec enega ruskih nogometnih klubov.«

 

Kuzmič je še povedal, da so dogovorjeni za skupen vložek tako s slovenske, kot z ruske strani, in obenem sem k sodelovanju povabil še moje partnerje iz Slovenije. Vložek v novo sezono 2015/16 bo tak, da bo omogočal stabilizacijo in hkrati normalen zagon društva, kar bo osnova za uspešno nadaljevanje in doseganje ciljev ter posledično uresničitev petletne strategije.

 

Robert Kuzmič  gonilna sila novih sprememb v NŠ Mura, je prepričan, da lahko s pravimi ljudmi, profesionalnim delom na poslovnem in strokovnem področju strategijo vsaj delno ali pa skoraj zagotovo v celoti uresniči, to, kar javnost pričakuje. »Vse mora biti podrejeno stroki in delu na igrišču, kar je osnova za napredek in rezultate. Ključne vrednote, ki so pogoj za uresničitev strategije so: delavnost, poštenost, zanje, strokovnost in odgovornost.«

 

Kuzmič je še dejal, da je trenutna finančna situacija v društvu precej slaba, saj se je dolg od januarja letos, torej leta 2015, naprej samo zviševal. Poslovne obveznosti znašajo med 30 in 40 tisoč evrov po zdaj znanih in videnih podatkih. Podrobno bomo zadeve pregledali v naslednjih dneh in takrat bo pripravljen sanacijski načrt, ki predvideva tudi reprogramiranje večjih dolgov. Ena od rešitev je obročno odplačevanje dolgov. 

 

Robert Kuzmič: Staro legendarno Muro poznam že od malega in pred kratkim sem naključno izvedel, v kašnem stanju je Mura in da brez svežega kapitala prihodnosti za klub ni. Po posvetu s prijatelji v Sloveniji in poslovnimi partnerji v Rusiji sem se odločil, da stopimo skupaj in vrnemo nogomet v prestolnico Prekmurja oziroma Pomurja, saj je slovenski nogomet brez Mure precej okrnjen. Predvsem pa so prikrajšani zvesti navijači in vsi ostali privrženci nogometa. V zgodbo petletne strategije nisem vstopil sam, temveč s pomočjo poslovnega partnerja iz Rusije, s katerim sodelujem že več kot pet let. Ravno tako je poslovni partner nogometni navdušenec in nekdanji igralec enega ruskih nogometnih klubov.

 

Mitja Mörec, športni direktor NŠ Mura, je dejal, do so priprave članske ekipe že v polnem teku. Klub so zapustili Rajko Vičič, Luka Madon (Bakovci), Ivo Balažic (Odranci), Erik Hozjan (Avstrija), Rok Malačič (posojen v Čardo) in Mišel Korpič (posojen v Bakovce). Nove okrepitve so Tadej Cipot (Rakičan), Denis Potrč (Tromejnik), Rok Kotnik (Donji Koncovčak – Hrvaška), Niki Slana (Ljutomer), Mihael Karas (Rakičan) in Goran Šnepf (Križevci). Prioritetna naloga je še vedno sestaviti kvalitetno člansko ekipo, tako, da ni nujno, da je seznam okrepitev zaključen. Člansko ekipo Mure bo vodil domači trenerski strokovnjak Franc Cifer. 

 

Cilj članske ekipe v jesenskem delu je, obdržati stik z ekipami v vrhu 3. SNL Vzhod, spomladi pa, če bo priložnost, odkrito napasti vrh 3. SNL Vzhod in uresničiti enega od novih ciljev NŠ Mura, to je po koncu sezone 2015/16 preboj v 2. SNL. Zdajšnja tekmovalna uvrstitev (3.SNL) namreč postavlja izhodišče, ki omogoča z načrtnim dolgoročnim strokovnim delom, v obdobju do treh let uvrstitev v 1. SNL in v naslednjih dveh letih tudi v evropska tekmovanja, kar je 5 letna strateška usmeritev novega vodstva. Muro je treba vsekakor vrniti na slovenski in evropski nogometni zemljevid ter navijačem in pristašem prekmurskega nogometa dati to kar si želijo in zaslužijo

 

Sam se je pridružil vodstveni ekipi, ker je v povabilu k sodelovanju začutil kanček upanja k uspešnejši zgodbi. Zaveda se, da se ima veliki večin stvari, ki jih je v nogometu dosegel, zahvaliti klubu iz Fazanerije in s svojim poštenim delom in odgovornim odnosom, želi poravnati vsaj delček dolga iz preteklosti.

 

 Klub so zapustili Rajko Vičič, Luka Madon (Bakovci), Ivo Balažic (Odranci), Erik Hozjan (Avstrija), Rok Malačič (posojen v Čardo) in Mišel Korpič (posojen v Bakovce). Nove okrepitve so Tadej Cipot (Rakičan), Denis Potrč (Tromejnik), Rok Kotnik (Donji Koncovčak – Hrvaška), Niki Slana (Ljutomer), Mihael Karas (Rakičan) in Goran Šnepf (Križevci).

 

Andrej Vidmar, strokovni vodja NŠ Mura, je poudaril, da je osnovni namen šole, spodbujati razvoj nogometa od najmlajših naprej, tako, da organizira kakovostno športno vzgojo v nogometni šoli za otroke in mladino z organiziranjem celovitih kakovostnih športnih programov za mlade in tekmovanjem v nogometu v državnih in nižjih nogometnih ligah ter tekmovanjem v mednarodnih tekmovanjih. Namen društva je tudi, skrb za izboljšanje materialnih, kadrovskih in drugih pogojev za izvajanje nogometne šole, hkrati pa je potrebno vzpostaviti sodelovanje z vsemi klubi v regiji. Brez zgrajene piramidne strukture šolanja mladih nogometašev, v regiji, ni možen dvig kvalitete in tekmovalne konkurenčnosti na dolgi rok,

 

V mlajših selekcijah NŠ Mure od selekcije od U7 pa do U19 je 145 otrok. Strokovni kader sestavlja deset trenerjev. Strokovni kader se je pred začetkom sezone 2015/16 tudi nekoliko prevetril in osvežil. V delo v NŠ Muro so med drugim vključeni nekdanji nogometaši Mure, kot sta Leon Horvat in Damjan Ošlaj. Vidmar je napovedal, da je poglavitni cilj sezone 2015/16, da bi bilo v NŠ Muri ob koncu sezone vsaj 200 otrok. Glavno vodilo bo strokovno in organizirano delo s poudarkom na iskanju kvalitete med mladimi nogometaši v Pomurju. Tekmovalni cilj je, da se selekcija U15 uvrsti v 1. SNL in da se čimprej ponovno izgradita kvalitetni mladinski in kadetski moštvi. Selekcije od U10 do U15 pa so že tako ali tako v samem vrhu v medobčinskem tekmovanju. Za najmlajše selekcije NŠ Mura pa mora nogomet v začetku biti predvsem igra. 

 

Najpomembnejši cilj v prihodnosti, torej v petletni strategiji, pa je vzpostaviti lastno nogometno akademijo z vsaj 300 mladimi nogometaši v selekcijah, ki bodo krojile vrh v  mladinskem, kadetskem in v nižjih kategorijah slovenskega nogometa. Eden od prvih ciljev pa je tudi vnovična organizacija nekdaj zelo odmevnega mednarodnega turnirja mlajših selekcij. 

Značke novice