Muraši so danes odigrali prvo pripravljalno tekmo pred pričetkom nove sezone v Prvi Ligi Telekom Slovenije. Črno-beli so se v Gornji Radgoni pomerili z ruskim prvoligašem Uralom iz Jekaterinburga in tekmo izgubili z 1:4.

 

Mura je tekmo pričela v postavi: Šafarić (vratar), Karničnik, Bošković, Kurbus, Šturm, Kozar, Lorbek, Rebernik, Šlak, Kouter in Maroša. Takoj na začetku so na igrišču zagospodarili črno-beli, ki so si v prvih 15. minutah pripravili več lepih priložnosti za dosego zadetka. Najbližje zadetku je bil že v 7. minuti Amadej Maroša, ki je z roba kazenskega prostora meril v daljši vratarjev kot, ampak gostujoči vratar je žogo uspel preusmeriti v kot. V drugem delu polčasa pa so pobudo prevzeli igralci Urala in si pripravili nekaj lepih priložnosti, ampak Dean Šafarić se ni dal premagati vse do zadnje minuta prvega polčasa, ko je eden izmed gostujočih napadalcev iz bližine žogo zabil v gol.

 

V drugem polčasu so za Muro nastopili: Matošević (vratar), Kous, Bošković, Peričić, Šturm, Maruško, Sočič, Šušnjara, Horvat, Bobičanec in Sirk. Črno-beli so takoj v začetku polčasa prišli do priložnosti za izenačenje. Po desni strani je pobegnil Luka Šušnjara in lepo podal v kazenski prostor, kjer je žogo z glavo za malenkost mimo vrat preusmeril Rok Sirk. V nadaljevanju so na sceno stopili igralci Urala in pričeli polniti mrežo Mure. V 57. minuti je žoga v mreži Mure končala po odličnem prodoru po desni strani in podaji pred vratarja. V 70. minuti so si naši fantje po nespretnosti v obrambi zabili avtogol. Le minuto kasneje so igralci Urala dosegli še 4 zadetek. Do konca tekme so se črno-beli trudili izid znižati in v zadnji minuti je Matic Maruško z odličnim strelom z roba kazenskega prostora le poskrbel za častni zadetek Mure in končni izid 1:4.

 

Zaradi poškodb sta manjkala: Klemen Pucko in Borut Lukač, ki se je poškodoval na ogrevanju pred tekmo.

 

O prvi priprvaljalni tekmi je svoje videnje podal trener Mure Ante Šimundža: "Glede na to, da je bila prva tekma proti močnemu nasprotniku smo glede na prikazano, glede na obremenitve v tem dobrem tednu priprav lahko zadovoljni. Dejstvo je, da smo dobili zadetke po naših individualnih napakah, kar bomo morali popraviti, ampak pristop, želja in volja je bila na primerni ravni. Igrali smo z nekaj mladimi igralci, preizkušali smo dve mešani postavi. Prvi polčas smo delovali nekoliko bolje kot v drugem, ampak kljub temu je slika pozitivna. Predvsem zato, ker smo si proti tako močnemu nasprotniku ustvarili lepo število priložnosti, katere verjamem, da jih bomo v prihodnjih tekmah znali realizirati. Igralci Urala na drugi strani so svoje priložnosti glede na kvaliteto, ki jo premorejo s pridom izkoriščali. Vsekakor nismo zadovoljni z rezultatom, ampak pozitiven pridih te tekme za naprej je dobrodošel."

 

Naslednjo pripravljalno tekmo bodo naši fantje odigrali v soboto, 30. junija 2018 ob 18. uri v Odrancih proti domačemu tretjeligašu.

 

Posnetek tekme:

 

Značke novice