Pred pričetkom priprav smo izkoristili priložnost za pogovor s športnim direktorjem Mure. Mitja Mörec nam je podal nekaj informacij glede članske ekipe. 

 

Sezono 2015/16 je članska ekipa končala na drugem mestu. Mura je že po nekaj spomladanskih krogih praktično zapravila realne možnosti za prvo mesto. Kaj je šlo narobe?

 

Verjetno je vse skupaj bila posledica pritiska, ki so ga fantje čutili. Ker smo lovili Beltince, si nismo smeli privoščiti izgube točk in očitno je to bil prevelik pritisk, ker igra nikakor ni stekla. Potem je prišel poraz na domači tekmi z Ljutomerom in nato neodločen izid v Bakovcih, kjer smo dejansko zapravili prvenstvo. Se je pa opazilo, da je potem, ko je bilo prvenstvo že praktično odločeno, ekipa pričela igrati veliko bolj sproščeno in je tudi dosegala lepe zmage.

 

Med spomladanskim delom prvenstva je prišlo do zamenjave na trenerski poziciji. Kako ste zadovoljni z delom trenerja Franca Fridla? Ostaja trener članske ekipe tudi v prihodnji sezoni?

 

Da, po porazu z Ljutomerom smo se odločili zamenjati trenerja. Hoteli smo narediti nekakšno »šok terapijo«, da bi ujeli Beltince. To nam sicer ni uspelo, ampak smo kljub temu zelo zadovoljni z delom Franca Fridla, saj je v sam proces treninga vpeljal nove zadeve. Lahko že potrdim, da bo tudi v prihodnji sezoni trener Mure. Prepričan sem, da je to v tem trenutku najboljša odločitev. 

 

Spomladi sta se v članski ekipi na nekaterih tekmah uspešno predstavila dva mladinca, in sicer Jan Šuša in Amadej Legen. Ste zadovoljni s tem, kar sta prikazala v članskem dresu?

 

Da, jaz bi ju pohvalil, saj sta se odlično vklopila v člansko ekipo. Mislim, da sta bila na nekaterih tekmah celo najboljša posameznika v ekipi. Pohvalno je, da sta oba ostala na realnih tleh. Tudi, ko sta igrala na mladinskih tekmah, sta dala vse od sebe in pošteno opravila svoje delo. Zagotovo se ne smeta tu zaustaviti, saj imata še ogromno prostora za napredek. Jan bo sedaj kot izhodni letnik mladincev v celoti priključen članom. Glede Amadeja pa bomo še videli kaj bo, ker ima v prihodnji sezoni še zmeraj pravico nastopati  pri mladincih. Najbrž bomo kombinirali, da bo igral na čim več tekmah, saj imamo tudi pri mladincih visoke cilje in ga potrebujemo. Sta pa vsekakor oba v naših načrtih za prihodnje in bosta dobila priložnost v članskem moštvu.

 

Bodo tudi v prihodnji sezoni priložnost med člani dobili tudi kakšni mladinci?

 

Ob tej priložnosti lahko povem, da bo v prihodnji sezoni Damjan Ošlaj poleg vloge trenerja mladinske ekipe opravljal še funkcijo pomočnika trenerja članske ekipe. V klubu smo sprejeli odločitev, da bodo člani in mladinci na tedenski ravni opravili skupni trening ali dva. Na tak način bomo k članom lažje priključili mladince, saj bodo le ti imeli priložnost, da se dokažejo. 

 

Nova sezona se prične v drugi polovici avgusta. Kdaj bo članska ekipa pričela s pripravami na novo sezono?

 

S pripravami na novo sezono bomo pričeli 11.7.2016 in jih bomo v celoti opravili v domačem okolju.

 

So že določene kakšne prijateljske tekme?

 

Trenutno je dogovorjenih že nekaj prijateljskih tekem. Par terminov je še odprtih, ker se dogovarjamo z nekaterimi močnejšimi klubi, ki bodo v naših krajih opravljali priprave pred novo sezono.

 

Trenutni seznam prijateljskih tekem:

16.7. - tekma v ZTE,
20.7. - tekma z mladinci,
22.7. - turnir v Fehringu (Fehring, Tromejnik, Jenersdorf, Mura),
23.7. - tekma v Veliki Polani,
27.7. - tekma z Zavrčem,
13.8. - tekma z Maribor B.

 

Po koncu sezone je Muro zapustilo kar 8 igralcev (Šiško, Ivanič, Tompa, Potrč, Kotnik, Cipot, Raduha in Šeruga). Zakaj toliko odhodov? Pričakujete še kakšen odhod? 


Šestim igralcem smo se zahvalili za sodelovanje. Ob zaključku sezone smo izvedli selekcijo, kjer smo določili igralce, ki ne ustrezajo našemu konceptu. Leon Šeruga in Patrik Raduha pa sta sama izrazila željo po odhodu. Ostali igralci iz prejšnje sezone ostajajo pri Muri.

 

Kakšna je situacija s Klemnom Puckom, ki je bil spomladi posojen s strani Aluminija?

 

Z Aluminijem se dogovarjamo, da Klemen ostane pri nas. Najbrž bomo morali plačati odškodnino, ampak Klemna si resnično želimo zadržati pri Muri.

 

Kevin Poredoš je že nekaj časa poškodovan. Kakšno je njegovo stanje? Je mogoče poškodovan še kateri izmed igralcev?

 

Kevin Poredoš bo v petek imel operacijo kolena in se bo predvidoma že čez dober mesec lahko udeležil treningov. Ostali igralci trenutno nimajo težav s poškodbami. 

 

Iz Veržeja sta k Muri prišla dva drugoligaška igralca Arpad Vaš in Borut Lukač. Gre za igralca s precej izkušnjami. Verjamete, da bosta postala pomemben del Murine ekipe v prihodnji sezoni?


Verjamem, da bosta prevzela vodilni vlogi v ekipi. Zato smo ju tudi pripeljali, saj sta izkušena igralca. Vsi vemo, da ima Mura mlado in neizkušeno ekipo. Vsi, razen Aleša Luka so mladi fantje in zato rabimo vodje tudi na igrišču in ne le v golu. Poleg nespornih igralskih kvalitet imata fanta prava karakterja, ki sta pripravljena delati in še napredovati. Mislim, da smo z njima ogromno pridobili.

 

Glede na dejstvo, da je odšlo 8 igralcev, boste z novimi igralci nadomestili vse odhode? 

 

Kot že rečeno, sta dva že prišla. Predvidevamo, da bo prišlo še 5 ali 6 novih igralcev. Z nekaterimi smo zelo blizu dogovora. O imenih pa ne bi rad še govoril. Ko sklenemo kakšen dogovor, bomo to tudi javno objavili.

 

Rezultatski cilj za prihodnjo sezono je verjetno prvo mesto v 3. SNL vzhod?

 

Tako je. Zanima nas samo prvo mesto v 3. SNL vzhod in uvrstitev v 2. SNL.

 

Neuradno se govori, da naj bi prišlo po naslednji sezoni do širitve 2. SNL in naj ne bi bilo kvalifikacij za uvrstitev v 2. SNL. Imate kakšne informacije glede tega?

 

NZS res razmišlja v tej smeri. Želijo izvesti določene spremembe, da bi 2. SNL pridobila na popularnosti. Po naših informacijah bi šlo za širitev 2. SNL na 16 klubov, ampak nič še ni točno določeno. Vse pa je tu v rokah NZS. Samo čas pa bo pokazal, če bo do teh sprememb res prišlo.

 

Značke novice