Članska ekipa Nogometne šola Mura je odigrala zaostalo tekmo 7. kroga 2. slovenske nogometne lige v Brežicah in z dvema zadetkoma Roka Sirka slavila z 2:0. Mura tako ostaja na prvem mestu lestvice z tremi točkami prednosti pred prvimi zasledovalci, ekipo Radomelj.

 

Mura: Andrejč, Pucko, Bošković, Lukač, Dodlek, Lorbek, Kozar, Kouter, Bobičanec (89' Karas), Karničnik (75' Kous), Sirk (84' Maroša).

 

Na začetku srečanja so domačini nudili dober odpor, a si je Mura hitro znala pripraviti priložnosti za zadetek. Rok Sirk je v eni izmed akcij stresel prečko, v 30. minuti pa je izkorsitil lepo podajo Luke Bobičanca in z glavo zabil za vodstvo Mure. Po vodstvu so muraši pritiskali še naprej in še drugič zadeli okvir vrat.

 

V drugem polčasu so še naprej prevladovali nogometaši Mure. Odlično je delovala naveza Bobičanec - Sirk, saj je popularni Bobi Sirka zalagal z lepimi podajami, a se je razbranil tudi domači vratar. V 80. minuti pa povišanje vodstva. Siirk je iz bližine najprej zadel prečko, nato pa žogo z glavo spravil v domačo mrežo.

 

Muro naslednja preizkušnja v 2. SNL čaka v nedeljo, ko bodo gostovali na pri Jadran Dekanih. Tekma na Primorskem se bo začela ob 15.30.

 

Značke novice