Včeraj sta se v zelo težkih vremenskih pogojih pred približno 500 premraženimi gledalci na Fazaneriji pomerili moštvi Mure in Beltincev. Prednost domačega igrišča so izkoristili naši fantje, ki so slavili z 2:0. Prvi zadetek je padel že po 17. minutah. Darko Atanasov je prišel do žoge v kazenskem prostoru in s strelom v bližji kot vrat Beltincev presenetil gostujočega vratarja. Le minuto kasneje je igro zaradi poškodbe moral zapustiti Niki Slana.

 

V 29. minuti pa so Muraši uspeli zadeti še drugič. Po lepi akciji je obrambi gostov ušel Nikola Tompa in lepo podal Roku Kotniku, ki je žogo brez težav poslal v prazna vrata. Izid se več ni spremenil, čeprav so nogometaši zapravili še nekaj lepih priložnosti. Na koncu so se Muraši, kljub zelo oslabljeni postavi veselili prestižne zmage nad večnimi rivali.

 

NŠ Mura : ND Lušt Beltinci 2:0 (2:0) 
Strelca za Muro: Darko Atanasov in Rok Kotnik.

 

En derbi je torej uspešno oddelan pred nami pa je že naslednji. V soboto, 30.4.2016 ob 19. uri namreč Muraše čaka že nov obračun v Lendavi proti Nafti 1903, ki v spomladanskem delu prvenstva igra kot prerojena in si je praktično že zagotovila obstanek v ligi.

 

Jeseni sta se moštvi pomerili na Fazaneriji, kjer so bili precej boljši Muraši, ki so slavili s 5:2. Ekipa Nafte je čez zimo doživela precej sprememb in v soboto nas v Lendavi zagotovo čaka bolj izenačen obračun. Pri Muri se v ekipo vrača Klemen Pucko, ki je tekmo z Beltinci izpustil zaradi rdečega kartona. K članom bo priključen tudi mladinec Jan Šuša. V kadru Mure pa ne bo Saše Lalovića, ki ni več član Mure. V prihodnjem krogu Mura nima kaznovanih igralcev. Pri Nafti bo manjkal Matej Vida, ki si je na zadnji tekmi v Križevcih prislužil rdeči karton.

 

Še zmeraj pa precej težav trenerju Mure Francu Fridlu pri sestavi moštva povzročajo poškodbe. Kevin Poredoš in Tilen Nemec sta verjetno že zaključila s to sezono. Niko Kisilak bo predvidoma odsoten še dva tedna. Za tekmo z Nafto pa sta vprašljiva tudi Niki Slana, ki se je poškodoval včeraj na tekmi z Beltinci in Mihael Karas.

Značke novice