Mura je v 13. krogu 2. slovenske nogometne lige na gostovanju pri Tabor Sežani zabeležila pomembno zmago. Edini zadetek na tekmi je dosegel Alen Kozar, ki je v 59. minuti uspešno realiziral enajstmetrovko. Že v prvem polčasu pa se je izkazal vratar Mure Matej Andrejč, ki je uspešno ubranil enajstmetrovko domačinov.

 

NŠ Mura: Andrejč, Kous, Bošković, Lukač, Pucko, Kurbus (87' Žiger), Kozar, Kouter, Karničnik (60' Vaš), Bobičanec (85' Maroša), Sirk.

 

Mura je srečanje začela napadalno in že v začetku pritisnila na vrata Sežane. Priložnosti za vodstvo v prvem polčasu muraši niso izkoristili, preko protinapadov pa so zapretili tudi nogometaši Tabor Sežane. V 39. minuti pa je sodnik Asmir Sagrković zapiskal enajstmetrovko v korist domačinov. Zaradi protestov ob dosojeni najstrožji kazni je iz klopi odstranil še murinega pomočnika trenerja Damjana Gajserja. A po zaslugi odlične obrambe Mateja Andrejča je ostalo pri 0:0, kar je bil tudi rezultat prvega polčasa.

 

V začetku drugega polčasa, v 50. minuti, je po grobem štartu s podplatom nad Dejana Kurbosa rdeč karton dobil Rok Požrl. V 59. minuti pa je sodnik dosodil še drugo enajstmetrovko na tekmi, tokrat v korist Mure. Uspešno jo je realiziral kapetan Alen Kozar, ki je tako zabil svoj že šesti prvenstveni gol. Tudi Mura pa je v nadaljevanju srečanja ostala z igralcem manj. V 77. minuti je Arpad Vaš storil prekršek ob avt liniji na sredini igrišča, sodnik Sagrković pa mu je pokazal direktni rdeči karton. Srečanje sta tako obe ekipi končali z 10 igralci.

 

Mura je v Sežani dosegla pomembno zmago in s tem ohranila vodstvo na prvenstveni lestvici. V naslednjem krogu Muro čaka derbi na gostovanju pri ptujski Dravi.

 

Značke novice