V zadnjem obračunu v letošnji sezoni je igralce na Fazaneriji pričakala izjemna kulisa. Na tribune se je nagnetlo okrog 3000 gledalcev, ki so imeli kaj videti. Tako na igrišču kot na tribunah. Muraši so pričeli odločno in že v 6. minuti povedli. Obrambi gostov je ušel Mitja Rešek in z močnim strelom po tleh povedel Muro v vodstvo z 1:0. Sledilo je slabše nadaljevanje Mure, ki se je očitno zadovoljila z minimalnim vodstvom. Do konca prvega polčasa so do nekaj strelov prišli tudi gosti, ampak domači vratar Aleš Ajlec se ni dal premagati. Prvi polčas se je tako končal z vodstvom Mure 1:0.

 

Drugi polčas pa je prinesel izrazito prevlado Mure. Več kot očitno so gostom pošle moči in Mura si je priigrala precej lepih priložnosti. V 53. minuti so črno beli povedli z 2:0. Po samostojnem prodoru je zadel Mihael Karas. V nadaljevanju še nekaj izjemnih priložnosti Mure. Dvakrat se je zatresel tudi okvir gostujočih vrata. Na zadnji zadetek smo morali čakati praktično do zadnje minute. V kazenskem prostoru je do žoga prišel Tilen Nemec, ki je že prišel mimo vratarja gostov Florijana Raduhe le ta pa ga je na to zaustavil na nedovoljen način in Muri podaril 11-metrovko. Za kazen pa dobil še rdeči karton. Ker so gostje že izvedli vse tri menjave je v gol stopil Erik Hozjan, ki pa ni imel pravih možnosti proti najboljšemu strelcu lige Amadeju Maroši, ki je zadel še enkrat več in tako sezono zaključil pri 29 zadetkih. Kmalu za tretjim zadetkom Mure je Matej Jug od piskal konec tekme in na Fazaneriji se je pričelo slavje ob uvrstitvi v 2. SNL.

 

Na koncu torej več kot zaslužena uvrstitev v 2. SNL. Mura je bila s 100 zadetki daleč najučinkovitejša ekipa lige. Muraši so prejeli tudi najmanj zadetkov (17) in tako končali z neverjetno gol razliko +83.

 

Čestitke našim fantom in uspešno tekmovanje v 2. SNL!

 

Še enkrat pa hvala vsem, ki ste kakor koli pomagali našemu društvu pri izjemnih rezultatih na vseh področjih v iztekajoči se sezoni. 

 

Povzetek tekme:

 

Značke novice