G. Kuzmič pred 14 meseci ste skupaj še z nekaterimi novimi obrazi bili izvoljeni v UO DNŠ Mura. Kako ste zadovoljni z opravljenim delom UO v teh 14 mesecih?

 

Glede na situacijo in stanje kluba ob izvolitvi novega UO 24. 7. 2015 lahko z zadovoljstvom povem, da je večina ciljev doseženih in UO je opravičil zaupanje članov društva. Danes imamo kvalitetno osnovo za nadaljnji razvoja kluba in izvedbo 5 letnega delovnega načrta, katerega si je UO zadal ob začetku svojega delovanja.

 

Kaj bi izpostavili kot glavne dosežke novega UO DNŠ Mura?

 

Kot prvo je to zagotovo stabilizacija in sanacija društva. Ne samo, da smo uspeli sanirati stare dolgove in odpravili večino sodnih postopkov proti društvu, se aktivno delo članov UO pozna na sami organiziranosti in prepoznavnosti društva. Izboljšali smo komunikacijo s starši otrok v nogometni šoli. V poslovanje smo vpeljali transparentne in zakonsko skladne standarde tako pri plačevanju položnic za vadnino kot tudi pri pogodbenih razmerjih z igralci, trenerji in tudi zunanjimi dobavitelji. Predvsem nas veseli, da se je povečal vpis v mlajše selekcije. Število otrok v nogometni šoli se je povečalo za več kot 50. Igralsko smo uspeli okrepiti tudi starejše selekcije, ki merijo na vrh svojih lig. Želja je, da v naslednjih dveh sezonah oz. mogoče že letos pridemo v 1.SML in 1.SKL. Veseli nas, da se je selekcija U15 ob koncu prejšnje sezone uspela uvrstiti v prvo ligo, kjer fantje v skladu s pričakovanji v začetku letošnje sezone zasedajo mesta v sredini prvenstvene lestvice. Tudi na infrastrukturnem področju smo sanirali nujne zadeve in vzpostavili smo pogoje za nemoteno izvajanje vseh aktivnosti na športnem področju. Zelo nas veseli, da se na tribune vračajo gledalci, ki so neprecenljivega pomena in nam dajejo dodatno motivacijo, da čim prej izpolnimo zastavljene cilje in Prekmurju vrnemo »pravo« Muro v prvi ligi. Prav tako se moram zahvaliti sponzorjem in Mestni občini Murska Sobota, ki nas po svojih možnost podpirajo pri uresničevanju ambicioznih ciljev. Zelo me veseli, da so v tem zahtevnem obdobju praktično vsi člani, trenerji, tehnični vodje in kar veliko drugih privržencev  priskočili na pomoč s svojim volonterskim delom in zato jim veliko spoštovanje in zahvala.

 

Če se malo podrobneje dotaknemo infrastrukturnih sprememb v tem obdobju? Kaj je bilo narejeno in kaj so želje oz. cilji za naprej?

 

Uredili smo tlakovane površine pod južno tribuno in spremenili ograjni režim dostopa na stadion. S tem smo si zagotovili pogoje za opravljanje gostinske dejavnosti, ki v vseh klubih pomurskega prostora predstavlja velik del zagotovljenih sredstev za delovanja društva. Sledila je postavitev novega zaprtega šanka s pripadajočo opremo. Poskušali smo tudi z obnovo igrišča z umetno travo, ampak igrišče je na žalost tako dotrajano, da se veliko ni dalo popraviti. Tu je želja, da se na igrišču z umetno travo, kar se da hitro, izvede zamenjava umetne trave. Letos planiramo prijavo na razpis Fundacije za šport. Upamo, da nam bo uspelo na razpisu in bomo skupaj s pomočjo mestne občine uspeli prenoviti igrišče z umetno travo. Praktično po celem stadionu smo prebarvali ograje. Tudi trening igrišči na »Grbavici« smo poskušali popraviti, ampak tam imamo precej omejitev, ker gre za vodovarstveno območje. Prav zaradi tega že aktivno delamo na iskanju dodatnih zemljišč, kjer bi vzpostavili trening center z več igrišči. Lotili smo se tudi projekta obnove slačilnic. Pod severno tribuno bomo izdelali štiri nove slačilnice, ki bodo namenjene mlajšim selekcijam. Slačilnice pod glavno tribuno pa bodo preoblikovane v dve večji slačilnici, ki bosta ustrezali standardom UEFA. Tu se je malo zataknilo z gradbenim dovoljenjem, ampak pričakujemo, da bo gradnja slačilnic izvedena po zaključku jesenskega dela sezone. Zadnja sprememba na stadionu sta dva semaforja za prikaz časa in rezultata tekem. Idej oz. želja za naprej pa je še ogromno.

 

Če preidemo sedaj na tekmovalni del društva, kako ste zadovoljni s startom v novo sezono?

 

Članska ekipa je sezono pričela po pričakovanjih. V pokalu smo izločili edinega pomurskega drugoligaša iz Veržeja. V pokalu je cilj uvrstitev v slovenski del pokala naslednjo sezono. V 3. SNL je ekipa neporažena in je pri vrhu prvenstvene lestvice. Želja je seveda 1. mesto ob koncu sezone. Na žalost smo na derbijh z Nafto in Beltinci iztržili le remija, ampak mislim da lahko pozitivno gledamo naprej, saj je do konca sezone še več kot 2/3 poti.

 

Kako ste zadovoljni z delom strokovnega štaba pri članski ekipi?

 

Z delom strokovnega štaba smo zadovoljni. Trener ima vso podporo UO DNŠ Mura. Na treningih se dela dobro in to se je v veliki meri  odražalo tudi na dosedanjih tekmah. Prav tako je športni direktor vložil veliko dela v pridobitev kadra za člansko ekipo. Dodatna težava pri pridobitvi kakovostnih »domačih« igralcev  je Avstrija, kjer so finančno še premočni za naš rang tekmovanja. Smo pa s trenutnim kadrom zadovoljni in vse skupaj jemljemo kot dolgotrajni proces, kjer pridejo vzponi in tudi padci, ampak tako je v športu.

 

Če se vrnemo k zadnjima dvema derbijema z Nafto in Beltinci, kako ste ju videli?

 

Mislim, da smo v obeh primerih bili bližje zmagi. Na žalost je malo zmanjkalo. Prepričan sem, da se nam bo to vrnilo. Prvenstvo je še zelo dolgo in priložnosti za dokazovanje bo več kot dovolj.  Poleg ostalega je pozitivno to, da smo kljub ne najboljši igri vseeno ostali neporaženi. To vsekakor pomeni, da imamo ogromno rezerv za prihodnje tekme. Smo pa bili navdušeni nad odzivom navijačev Mure. Obisk na obeh tekmah je dokaz, da v klubu delamo pravilno. Sedaj smo lahko spoznali, koliko privržencev ima Mura in le želimo si lahko, da bi nas tako podpirali tudi v prihodnjih tekmah.  Na tekmi z Nafto je bil prisoten tudi naš partner iz Rusije, ki že drugo leto vlaga v klub in moram priznati, da je bil z napredkom  zadovoljen, predvsem pa ga je navdušilo vzdušje na tekmi . Ob tem je seveda potrdil sodelovanje še naprej in se že veseli naslednjih uspehov.

 

V obdobju novega UO DNŠ Mura se je na stadionu pojavilo več novih reklamnih panojev različnih sponzorjev. Kako je pri pridobivanju novih sponzorjev oz. donatorjev? Se sponzorji vračajo?

 

Moram povedati, da smo v zadnjem letu uspeli pridobiti precej novih sponzorjev. Seveda si pa želimo, da bi še več lokalnih podjetij prepoznalo Murino zgodbo in se odločilo pomagati.

 

Želite ob koncu še kaj sporočiti navijačem Mure?

 

Kot prvo bi se rad zahvalil UO DNŠ Mura, ki dela na volonterski bazi. Hvala vsem, ki žrtvujejo svoj čas za Muro in nam pomagajo. Navijače pa pozivam, da tudi naprej tako podpirajo Muro, kot smo bili temu priča na zadnjih derbijih. Vsaka tekma je pomembna in vsak navijač na tekmi prispeva delček h končnemu uspehu. Moramo se zavedati, da je to projekt na daljše obdobje in samo vztrajno in trdo delo ter dosledno sledenje ciljem nas bo pripeljalo do zastavljenih ciljev.

Značke novice