Nogometaši Mure so leto 2017 končali z zmago 3:0 nad četrtouvrščenimi Radomljami. Za zmago so v roku desetih minut zabili Dejan Kurbus, Rok Sirk in Luka Bobičanec. Na zimski premor tako muraši odhajajo s 7 točkami prednosti pred drugouvrščeno Dravo, 9 pred tretjo Nafto in 13 pred današnjimi tekmeci Radomljami.

 

Postava Mure: Andrejč, Pucko, Boškovič, Lukač, Kurbus, Lorbek (83' Sočič), Kozar, Vaš, Bobičanec (81' Šlak), Maroša (74' Karničnik) in Sirk.

 

Zadnjo tekmo 2. SNL v letu 2017 je nevarnejše začela Mura. V prvem polčasu je Amadej Maroša po podaji Bobičanca zatresel mrežo Radomelj, a je sodnik Borošak zadetek razveljavil zaradi prepovedanega položaja. Prvi polčas je tako minil brez zadetkov.

 

Uvod drugega polčasa so bolje odprli domačini, a so v nadaljevanju muraši hitro postavili stvari na svoje mesto. V 63. minuti je z močnim strelom po tleh zadel Dejan Kurbus, dve minuti pozneje pa še Rok Sirk, ki se je znašel sam pred vratarjem domačinov. Končni rezultat 3:0 je v 73. minuti s pravim evrogolom postavil Luka Bobičanec, ki se je tako povzpel na vrh lestvice najboljših strelcev 2. SNL.

 

V zaključku srečanja sta priložnost v članski ekipi dobila tudi dva mladinca Mure. Še četrtič v 2. SNL je zaigral Sebastjan Šlak, v članskem dresu Mure pa je debitiral Luka Sočič, ki je postal prvi igralec rojen leta 2000 z uradnim nastopom za člansko ekipo.

 

Značke novice