Včeraj se je naša članska ekipa na Fazaneriji pred okrog 600 gledalci pomerila z gosti iz Velike Polane. Mura je na težki tekmi uspela streti goste in prišla do nove zmage. V prvem polčasu so se gostje odlično branili in Mura je le s težka prišla do resne priložnosti. Edni pravo je v prvem polčasu zapravil Arpad Vaš, ki je iz 5. metrov žogo poslal visoko preko vrat. Gostje so prežali na protinapade, ki pa so jih črno-beli uspešno ustavljali.

 

V drugem polčasu so črno beli še bolj pritisnili in v 58. minuti je Mura le povedla. Po podaji Filipa Škvorca je bil na pravem mestu Rok Zorko, ki je žogo potisnil v nebranjen del gola. Mura je po doseženem zadetku nerazumljivo prepustila pobudo gostom, ki bi to skoraj kaznovali, ampak Aleš Luk je uspel preprečiti zadetek Polane. V zaključku tekme pa je tekmo dokončno odločil Darko Atanasov, ki je žogo z glavo zabil v prazno mrežo.  

 

Mura je z novimi tremi točkami ujela in tudi za malenkost (boljša gol razlika) prehitela Nafto 1903. V prihodnjem krogu sledi derbi vodilnih ekip, ki bi celo znal odločiti letošnje prvenstvo.

 

NŠ Mura : Polana 2:0 (0:0)

Strelca za Muro: Rok Zorko in Darko Atanasov.

 

Povzetek tekme:

 

Značke novice