Na zadnji tekmi sezone je trener Mure Franc Fridl nekoliko premešal začetno postavo. Od začetka sta priložnost dobila vratar Tadej Cipot in Tilen Nemec. Celotno tekmo je odigral tudi mladinec Amadej Legen.

 

Mura je sicer celotno tekmo prevladoval, a iz igre naši fantje niso uspeli zadeti, čeprav so imeli obilico priložnosti. Že na začetku tekme se je dvakrat sam pred vratarjem domačinov znašel Tilen Nemec, ampak v obeh primerih je slabo zaključil. V 14. minuti je Mura prišla v vodstvo. Po igranju z roko enega od domačih branilcev je sodnik dosodil 11-metrovko za Muro. Uspešno jo je realiziral Alen Kozar.

 

Mura je še naprej napadala, ampak včeraj učinkovitost ni bila na primerni ravni. V 29. minuti je Mura podvojila vodstvo. Direktno iz prostega strela z 20. metrov je z močnim strelom še drugič zadel Alen Kozar. Prvi polčas se je končal z izidom 0:2.

 

Statistični podatki s tekme

 

V drugem polčasu na igrišču podobna slika. Napadi Mure in zelo obrambna postavitev domačinov. Muraši so si sicer pripravili precej lepih priložnosti, ampak gola iz igre nikakor niso uspeli doseči. Domačini so zelo redko prišli preko sredine igrišča. Tekma se je končala z izidom 0:2 in novimi tremi točkami za Muro.

 

Mura je tako sezono 2015/16 v 3. SNL vzhod zaključila na končnem drugem mestu. Naši fantje so na koncu za prvaki iz Beltincev zaostali za 5 točk.

 

Črenšovci : NŠ Mura 0:2 (0:2)

Za Muro je oba zadetka dosegel Alen Kozar.   

Značke novice