V drugem krogu Prve lige Telekom Slovenije je Muro čakalo gostovanje v Ljudskem vrtu, kamor se je odpravilo blizu 1000 črno-belih navijačev, ki so poskrbeli za izjemno vzdušje in nemalokrat preglasili domače navijače. Štajersko-prekmurski derbi si je ogledalo 5800 gledalcev, Mura pa je prišla do remija z 0:0.

 

Mura: Šafarić, Šturm, Bošković, Peričić, Lorbek, Kozar, Kouter, Bobičanec (79' Maruško), Šušnjara (85' Horvat) in Sirk (71' Karničnik).

 

Mura je z zrelo in organizirano igro onemogočala napade Maribora, ki si tako ni uspel pripravljati izrazitih priložnosti, ob dveh poskusih pa je zanesljivo posredovala vratar Dean Šafarić. V 62. minuti je Muro po strelo Zahovića rešila vratnica, odbitek pa je mimo gola poslal mladi Kolmanič, sicer tudi nekdanji član mlajših selekcij Mure. Proti koncu se je tekma zelo razživela, do svojih priložnosti pa je prišla tudi Mura. V 82. minuti je izjemno prodrl rezervist Karničnik in potem, ko je nase potegnil dva branilca, lepo podal do Šušnjare, ki pa je žogo poslal čez prečko. Ob koncu je Mura pritisnila proti vratom Maribora in imela tudi nekaj kotov, a zmagovitega zadetka ni dosegla, tako da je ostalo pri delitvi točk.

 

"Videli smo trdo, delovno tekmo z naše strani. Vedeli smo, kam prihajamo, postavili smo se tako, da smo onemogočili Maribor v tistih stvareh, v katerih so odlični. Delavnost, disciplina in borbenost nam je prinesla točko. Imam igralce, ki so izredno kvalitetni, a še morajo zrasti. Lorbek ima večjo agresivnost, kot jo ima Maruško, je pa tudi on dobil priložnost v nadaljevanju tekme in prinesel svojo mirnost v igri. Z obema menjavama, tako Sirkom kot Lorbkom, sem zelo zadovoljen. Vsi delamo za to, da smo uspešni. Lepo se je bilo vrniti, ambient je tukaj odličen. Verjamem, da smo z Muro dovolj atraktivni, da se je zbralo veliko število gledalcev. Smo klub, eden redkih v slovenski ligi zraven Maribora, ki igramo vedno z dvanajstimi igralci. Verjamem, da smo jim vrnili in z osvojeno . Izjemno vzdušje, izjemen ambient, kot bi si ga želel na vsaki tekmi," je po tekmi povedal trener Mure Ante Šimundža.

Značke novice