Danes so naši fantje gostovali v Veržeju, kjer so odigrali tekmo 21. kroga v 2. SNL. Črno-beli so na izredno težkem igrišču prevladovali skozi celotno tekmo in povsem zasluženo visoko slavili. Muraši so bili po neprijetnem porazu v prejšnjem krogu polni motiva in to so na svoji koži občutili igralci Veržeja, ki nikakor niso bili kos našim fantom. Rezultat bi bil pravzaprav lahko še precej višji. 2-krat je domačine med drugim rešila tudi prečka.

 

Mura je sicer povedla že v 10. minuti, ko je bil iz bližine uspešen Luka Šušnjara. Le 7. minut kasneje je z glavo žogo v mrežo Veržeja zabil Zvonimir Žiger. V 24. je bilo že 0:3. Svoj prvenec v 2. SNL je dosegel Nik Lorbek, ki je žogo brez težav porinil v prazna vrata. Muraši se pri visokem vodstvo niso ustavili, ampak so napadali še naprej. V 29. minuti je četrti zadetek zabil Nino Kouter, ki je bil uspešen s strelom iz 20. metrov. Izid polčasa 0:5 pa je v 40. minuti postavil še Amadej Maroša.

 

Podobna slika na igrišču tudi v drugem polčasu. Občasno je bila igra bolj podobna vaterpolu kot pa nogometu, ampak črno-beli niso ničesar prepuščali naključju. V 62. minuti je svoj drugi zadetek dosegel Nik Lorbek. Le dve minuti kasneje je drugič zadel še Amadej Maroša. Do konca je nekaj zelo lepih priložnosti zapravil še rezervist Rok Sirk. Končni izid tekme 0:8 pa je v zadnji minuti tekme postavil nekdanji nogometaš Veržeja Arpad Vaš.

 

Mura je tekmo dobila povsem zasluženo in s tem vknjižila nove tri pomembne točke v boju za naslov prvaka. V naslednjem krogu bodo črno beli na domačem igrišču gostili Brežice.

 

Veržej : Mura 0:8 (0:5)

Strelci za Muro: Nik Lorbek, 2x, Amadej Maroša 2x, Luka Šušnjara, Zvonimir ŽigerNino Kouter in Arpad Vaš.

 

Posnetek tekme:

 

Značke novice