Nogometaši Mure so v finalu pokala MNZ Murska Sobota po enajstmetrovkah slavili proti Beltincem. Redni del derbija se je pred 1800 gledalci v Športnem parku Beltinci končal z rezultatom 1:1, pri enajstmetrovkah pa so bili uspešni vsi izvajalci Mure. Odločilen mož je bil Matej Andrejč, ki je ubranil enajstmetrovko Janu Hartmanu.

 

Mura: Andrejč, Dodlek, Celec, Bošković, Pucko, Lorbek, Kozar, Kous, Vaš, Sirk (od 81' Karas) in Maroša.

 

V prvem polčasu smo lahko spremljali boj na sredini igrišča, bolj nevarni z več priložnostmi pa so bili domačini. Za Muro je s prostega strela poskusil Antonio Dodlek, ob koncu polčasa pa še Rok Sirk s strelom z glavo. Na drugi strani so imeli Beltinci številčnejše in bolj nevarne priložnosti, a vse do 44. minute niso zatresli Murine mreže. Takrat je z roba kazenskega prostora z diagonalnim strelom Andrejča premagal Jan Kristl in Beltincem priskrbel vodstvo ob polčasu.

 

Med premorom je Ante Šimundža zbistril svoje varovance in ti so začeli igrati boljše, predvsem pa bolj sproščeno. Že v 51. minuti je Mura prišla do izenačenja, ko je z izjemno podajo Nik Lorbek našel Žigo Kousa, ki se je znašel sam pred vratarjem in rutinirano zabil za izenačenje. Po izenačujočem zadetku se je igra še razživela, glasnejši pa so postali tudi navijači. Mura je v drugem polčasu lažje prihajala do priložnosti in pred nasprotnikov gol. Vodstvo Mure je večkrat preprečil v drugem polčasu odlično razpoloženi domači vratar. V 67. minuti je ubranil poskus Sirka, v 74. minuti pa je pri obrambi Maroši in nato še Kousu s svojim posredovanjem celo strgal mrežo, zaradi česar je bila tekma nekaj minut prekinjena. V 80. minuti je poskušal še Maroša, a je vratar Beltincev žogo izbil v kot, po katerem je z glavo za las mimo vrat streljal Bošković. V 81. minuti je sledila še edina zamenjava pri Muri. Namesto Roka Sirka je v igro vstopil Mihael Karas. Redni del tekme se je končal z 1:1 in to je pomenilo, da bodo zmagovalca pokala MNZ Murska Sobota odločile enajstmetrovke.

 

Muraši so se pri enajstmetrovkah odlično izkazali, saj so Arpad Vaš, Nik Lorbek, Alen Kozar, Mihael Karas in Amadej Maroša zanesljivo izvedli vseh pet enajstmetrovk. Odločilni trenutek se je zgodil že v drugi seriji, ko je Murin vratar Matej Andrejč odlično prebral namero Jana Hartmana in ubranil enajstmetrovko. Tako je Mura po enajstmetrovkah s 6:4 premagala rivale iz Beltincev in osvojila pokal MNZ Murska Sobota. 

 

NŠ Mura čaka v soboto prva tekma v 2. SNL v Ravnah na Koroškem proti Fužinarju. Sobotna tekma se bo začela ob 17.30, klub pa organizira skupni avtobusni prevoz za vse privržence Mure. Prijave so še vedno možne pri šanku ob igrišču v času obratovanja in na sedežu kluba pri sekretarju Štefanu Mesariču.

Značke novice