V soboto, 5. avgusta, se za Muraše začenja dolgo pričakovana sezona v 2. slovenski nogometni ligi. V prvem krogu se moštvo Mure odpravlja na gostovanje v Ravne na Koroškem, kjer jim bo nasproti stal Fužinar, ki je prav tako kot NŠ Mura bil še lansko leto tretjeligaš. Srečanje se bo začelo ob 17.30, glavni delivec pravice pa bo Mitja Žganec, kateremu bosta pomagala Tomislav Pospeh in Matic Mežnar.

 

Za prvo tekmo v 2. SNL je med Murinimi navijači veliko zanimanja, tako da je pričakovati, da bo imela Mura tudi na Koroškem veliko podporo navijačev. Ante Šimundža bo lahko jutri računal tudi na Luko Bobičanca in Deana Šafarića, ki sta v tem tednu pridobila pravico do nastopa. Zaradi poškodb so vprašljivi Žan Karničnik in Nino Kouter, ki se ubadata z lažjima poškodbama ter Dejan Kurbus, ki je že dalj časa odsoten zaradi poškodbe kolena.

 

Tekmo z Muro nestrptno pričakujejo tudi pri Fužinarju, kjer so stadion dodatno opremili še z montažno tribuno za 360 gledalcev. Pred jutrišnjim obračunom so za vse obiskovalce tekme objavili tudi informacije o stadionu in napotek, da je na stadion priporočljivo priti vsaj pol ure pred tekmo. Vstopnina znaša 6 evrov.

Značke novice