Lep jesenski dan je na Ptuj privabil približno 1500 gledalcev. Ogromno je bilo tudi pristašev črno-belih, ki so imeli kaj videti. Tekma se je pričala s 100% priložnostjo Mure, ki pa je ostala neizkoriščena. Domači so bili najbližje zadetku po poskusu Luke Šalamuna, ki je že preigral Murinega vratarja Mateja Andrejča, ampak ni uspel zadeti. Prvi polčas se je tako končal brez zadetkov.

 

NŠ Mura: Andrejč, Kous, Bošković, Lukač, Pucko, Lorbek, Kozar, Kouter, Karničnik (63' Maroša), Bobičanec (92' Žiger), Sirk (82' Karas)

 

Povsem drugače pa je bilo v drugem polčasu. Domačini so v 48. minuti po zadetku Ignacia Cuffara povedli z 1:0.  V 58. minuti se je Mura vrnila v igro z zadetkom Roka Sirka, ki je z glavo matiral domačega vratarja. V 70. minuti še enkrat šok za črno bele. Po podaji iz kota je z glavo Dravo v vodstvo z 2:1 popeljal Luka Petek. Muraši se niso predali in že v 73. so po zaslugi Luke Bobičanca izid ponovno poravnali na 2:2. To pa še ni bilo vse. Za popolni preobrat je v 78. minuti s svojim drugim zadetkom na tekmi poskrbel Rok Sirk. V nadaljevanju so domačini vse sile usmerili v napad, ampak brez uspeha in ostalo je pri pomembni zmagi Mure z 2:3, ki sedaj na prvenstveni lestvici 2. SNL beži že za 6 točk pred drugouvrščeno Nafto.

 

Posnetek tekme:

 

Značke novice