Krka je še drugič v tej sezoni uspela ugnati Muro. Po zmagoslavju na Fazaneriji z 1:2 so z istim rezultatom zeleno-beli iz Novega mesta Muro premagali tudi na domačem terenu. Muraši so sicer tekmo pričeli obetavno in si pripravili nekaj priložnosti. Dve lepi priložnosti je v uvodnem delu tekme zapravil Rok Sirk. Potem, pa je sledil nenaden padec v igri črno-belih, ki so delali napako za napako in domačini so prevzemali vajeti igre v svoje roke. Posledično so pričeli prihajati tudi do priložnosti. Med drugim so zadeli tudi vratnico. Ob zaključku prvega polčasa pa so domačini uspeli povesti. Po podaji iz kota je bil najvišji Karlo Kešinović, ki je brez težav žogo poslal v Murin gol. Prvi polčas se je tako končal z minimalnim vodstvom domačih 1:0.

 

V nadaljevanju tekme smo pričakovali izrazit pritisk Mure proti vratom domačih, ampak v igri črno-belih je bilo preveč napak in domačini so prihajali do nevarnih protinapadov. Enega takih so izkoristili v 60. minuti, ko je z veliko sreče zadel Daniel Vujčić. Ob strelu je namreč žoga zadela enega od igralcev in spremenila smer ter tako premagala vratarja Mure Kristjana Matoševića. Muraši so po nekaj menjavah le pritisnili proti vratom in zapravili nekaj lepih priložnosti. V 80. minuti so le uspeli zadeti. V kazenskem prostoru se je lepo znašel Amadej Maroša in znižal vodstvo domačih na 2:1. Do konca so črno-beli prišli še do ene izredne priložnosti, a je strel Amadeja Maroše domači vratar uspel izbiti. Ostalo je pri 2:1 in zasluženi zmagi domačih, ki so prikazali več želje in borbenosti.

 

Pred Muro je tako sedaj domača tekma proti Taborju iz Sežane, kjer bodo morali naši fantje prikazati bistveno več, da tudi naslednja zaključna žogica ne bo splavala po vodi. Vsi skupaj verjamemo, da so tega sposobni, saj so to pokazali že večkrat skozi to sezono.

 

Krka : Mura 2:1 (1:0)

Strelec za Muro: Amadej Maroša.

 

Posnetek tekme:

 

Značke novice